©QWIC

Anders dan bij VanMoof zijn reparaties van e-bikes van failliet QWIC geen probleem

Anders dan bij VanMoof zijn reparaties van e-bikes van failliet QWIC geen probleem

26-11-2023 14:58 Laatste update: 16:47

Het Amsterdamse e-bike-bedrijf QWIC ging afgelopen week failliet, maar de 200.000 bezitters van een elektrische fiets van het merk hoeven niet zo lang in spanning te zitten als bij de ondergang van VanMoof eerder dit jaar. Ze kunnen voor reparaties en service gewoon terecht bij fietsenwinkels. 

Als je een elektrische fiets van het failliet verklaarde QWIC hebt, dan hoef je je niet veel zorgen te maken over reparaties aan je e-bike. Anders dan bij VanMoof bevatten de meeste e-bikes van QWIC standaard-onderdelen van grote leveranciers. Een van die partijen is de Chinese fabrikant Bafang, een van de bekendste producenten van e-bike-motoren.

Bafang heeft nu de dealers van QWIC laten weten dat het klanten zal blijven ondersteunen. De service geldt voor de motoren, sensoren, controllers en schermen van Bafang. De batterijen in de e-bikes van QWIC worden niet gemaakt door Bafang.

"Ons team zal de eisen van de klant vooropstellen en alle dealers in staat stellen sneller te reageren op servicebehoeften van gebruikers en ideale oplossingen aan te bieden. Hierdoor kunnen dealers en consumenten met een gerust hart blijven rijden op een door Bafang aangedreven QWIC e-bike", zegt Bafang-topman James Wang in een verklaring volgens Nieuwsfiets.

Doorstart zoals VanMoof?

QWIC werd afgelopen week door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Net als eerder dit jaar na het faillissement van VanMoof onderzoekt een curator de mogelijkheden van een doorstart. QWIC kampte niet alleen met een tegenvallende vraag naar de e-bikes, maar kreeg onlangs ook een grote navordering van de Belastingdienst.

Het Amsterdamse merk werd opgericht in 2006 en verkocht in totaal zelfs iets meer e-bikes dan concurrent VanMoof, dat na een overname door het Britse Lavoie een doorstart heeft gemaakt. Meerdere partijen hebben volgens de curator interesse getoond in QWIC, waardoor er goede hoop is dat ook QWIC uiteindelijk verder kan gaan.

Lees meer nieuws over e-bikes.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de onze nieuwsbrief.