© Tesla

Kampeertent voor Tesla's Cybertruck na vier jaar weer opgedoken

Kampeertent voor Tesla's Cybertruck na vier jaar weer opgedoken

29-11-2023 16:51

Tesla's langverwachte Cybertruck blijkt niet alleen een elektrische pick-up-truck te zijn, maar ook een creatieve kampeerwagen. Het was vier jaar lang stil rond Tesla's kampeerplannen voor de nieuwe wagen, maar nu is er een nieuwe afbeelding opgedoken.

Dat blijkt uit data gelekt uit Tesla's eigen app, ontdekte Tesla App Updates. Bij het lek is onder andere een afbeelding van de tent te zien, die is ontworpen om goed bij het hoekige ontwerp van de auto te passen.

Slapen in de achterbak

"Deze unieke tent transformeert de Cybertruck in mobiele campingplaats", schrijft de site. Onder het doek zit een matras om op te overnachten. Uit het lek blijkt dat de tent is ontworpen om de kampeerder ook bij regenachtig weer droog te houden.

In 2019 was al een eerste afbeelding (bovenaan dit stuk) getoond van zo'n tent voor de Cybertruck, maar sindsdien heeft het bedrijf er nagenoeg niks over gedeeld. Het lek doet vermoeden dat hij binnenkort werkelijk verkocht zal worden.

Zulke tenten zijn er vaker voor pick-up-trucks en worden vaak in de achterbak bevestigd. Ook achterin de Cybertruck lijkt genoeg plek aanwezig te zijn om de tent daar te bevestigen.

Beast Mode

In de app wordt ook verwezen naar de zogeheten 'Beast Mode', vermoedelijk een variatie op de 'Ludicrous Mode' die Tesla bij andere auto's aanbiedt. Daarbij kun je de instellingen van de auto veranderen om meer kracht uit de motor te krijgen tegen meer stroomverbruik.

Daarnaast wordt verwezen naar twee soorten wielen die je voor de truck kunt kopen, waarvan simpele 3D-modellen te vinden zijn in de app-data.

Het is nog afwachten wanneer Tesla al deze plannen officieel zal bespreken - vermoedelijk horen we op donderdag meer, als de Cybertrucks officieel de weg op gaan.