©ikingrpg

Tesla Cybertruck zonder vlekken? Dat wordt poetsen tot je een ons weegt

Tesla Cybertruck zonder vlekken? Dat wordt poetsen tot je een ons weegt

27-11-2023 23:46

Tesla brengt de Cybertruck later deze week na jaren wachten op de markt. De prijzen en specs worden dan ook eindelijk bekend. Eén ding is echter al zeker: eigenaren van de elektrische pick-up-truck moeten heel veel poetsen om hun Cybertruck er niet smoezelig uit te laten zien. En sommige vlekken verdwijnen alleen door te schuren.

Tesla's keuze voor een buitenkant van roestvrij staal zorgt niet alleen voor problemen bij de productie ook vallen vuil en vingerafdrukken op de Cybertruck heel snel op. Zelfs gloednieuwe exemplaren zitten al vol met vlekken. De pick-up-truck zal relatief veel onderhoud vergen, schrijft de Wall Street Journal. Je moet goed poetsen om de auto enige vorm van glans te geven, en dat zal altijd maar tijdelijk zijn.

Sterker nog: Cybertruck-eigenaren moeten soms het metaal schuren om bepaalde vlekken te verwijderen, zegt auto-expert Chris Nicholson in de Amerikaanse krant. Bijvoorbeeld bij vlekken die worden veroorzaakt door organisch materiaal, zoals vogelpoep, zou dat het geval zijn. Nicholson heeft daar ervaring mee met de DeLorean DMC-12, die ook een roestvrijstalen carrosserie heeft. Die auto werd beroemd door de Back To The Future-films. 

Bovendien zijn deuken en krassen moeilijk uit de relatief harde roestvrijstalen buitenkant van de Cybertruck te krijgen. Tesla maakte de buitenkant 'kogelwerend' door relatief dik metaal te gebruiken, maar dat is lastig weer in zijn vorm te buigen.

Eigen schoonmaakmiddel

Tesla lijkt zelf een speciaal schoonmaakmiddel te gebruiken om de Cybertruck te poetsen, zo is te zien op foto’s op Reddit. Een medewerker in een Tesla-showroom gebruikt een fles met de opdruk 'Cyber Shield'.

Tesla omschrijft het middel als een 'baanbrekende, schonere en beschermende oplossing' om voor de roestvrijstalen buitenkant van de Cybertruck te zorgen. Of het bedrijf dit echt gaat verkopen, of dat het een grap is, is nog niet duidelijk.

Prijs

De Cybertruck staat sinds vorige week al in de Tesla-showrooms in de VS. Op donderdag 30 november worden de eerste exemplaren officieel geleverd, maar dat zijn er nog maar een klein aantal, mogelijk zelfs maar tien.

Tesla kondigde de Cybertruck eind 2019 aan, waarna de wagen honderdduizenden keren is gereserveerd. Maar hoeveel mensen hem echt gaan kopen, hangt af van de prijs. Die wordt donderdagavond ook bekend. Experts houden rekening met een vanafprijs van 60.000 dollar voor de dual-motor versie met vierwielaandrijving.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.