©Epic Games

Fortnite Chapter 5: dit is er nieuw en deze problemen zijn er nog

Fortnite Chapter 5: dit is er nieuw en deze problemen zijn er nog

3 december 2023 om 16:34
Laatste update: 3 december 2023 om 16:58

Epic Games heeft vandaag het nieuwe hoofdstuk van de populaire game Fortnite uitgebracht. Maar de lancering van Chapter 5 Seizoen 1 ging niet vlekkeloos. Spelers kampen met nog met meerdere problemen. Epic Games zegt aan oplossingen te werken.

De servers van Fortnite gingen zondagochtend uit de lucht in afwachting van de release van Chapter 5. Spelers moeten een grote update downloaden om het te kunnen spelen. Vanmiddag werd Chapter 5 officieel uitgebracht voor PlayStation 5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC, Nintendo Switch en Android. Epic Games meldde kort na de release dat er nog problemen zijn. "We zijn ons ervan bewust dat spelers op dit moment mogelijk niet kunnen matchmaken", aldus het gamebedrijf, dat de situatie onderzoekt.

Bing Bang Battle Pass

Ook is er een ander probleem, waardoor Fortnite-spelers die 25 of meer niveaus van de Big Bang Battle Pass in één keer kopen tegen deze foutmelding aanlopen: 'Deze aanbieding kan slechts één keer worden gekocht'. Epic Games werkt aan een oplossing. In de nieuwe Battle Pass, zitten ruim 100 items. 

Family Guy

De lancering van Chapter 5 werd vergezeld door een korte animatievideo met Peter Griffin van de serie Family Guy, die ook zijn opwachting in het spel maakt.

Fortnite-spelers krijgen in Chapter 5 ook nieuwe gameplay-functies. Zo wordt het aanpassen van wapens mogelijk door mods. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden om muren te beklimmen en parkour te doen.

LEGO Fortnite

Naast het nieuwe hoofdstuk wil Epic Games later deze maand ook drie nieuwe in-game ervaringen introduceren. Op 7 december verschijnt LEGO Fortnite, wat het bedrijf omschrijft als 'het ultieme LEGO-avontuur voor survivalcraft'. Ook zijn er LEGO-stijlen voor Fortnite-outfits beschikbaar in de nieuwe update. Epic Games belooft dat er in toekomstige updates nog meer LEGO-outfits worden toegevoegd.  

Een dag later volgt de lancering van Rocket Racing, een arcade race-ervaring voor Fortnite. En op 9 december is de release van Fortnite Festival, een muziekgame van Harmonix, de makers van Rock Band. Daarmee krijgt Fortnite voor het eerst een muziekgame. Spelers kunnen met vrienden in een band spelen of solo optreden met hitmuziek van bekende artiesten.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.