Ontwikkelaars foto-apps Halide en Spectre komen nu met video-app

©Unsplash

Ontwikkelaars foto-apps Halide en Spectre komen nu met video-app
5 december 2023 om 18:15
Laatste update: 5 december 2023 om 20:46

De BlackMagic camera-app gaat er een concurrent bij krijgen. De ontwikkelaars achter de apps Halide en Spectre werken aan een nieuwe camera-app genaamd Kino. Volgens ontwikkelteam Lux Optics is er al een eerste versie van de app – maar die is nog niet klaar voor lancering.

Ontwikkelaar Ben Sandofsky en de Nederlandse ontwerper Sebastiaan de With zullen het volledige ontwikkelproces met de community delen. Wil je op de hoogte blijven over het proces kun je je inschrijven op de nieuwsbrief via de website van Kino.

In 2017 bracht het team de camera-app Halide Camera uit voor iOS, hiermee kunnen iPhone gebruikers RAW-foto’s schieten. Toen was dat nog niet mogelijk in de standaard Apple-fotocamera app. Inmiddels is Halide één van de meest gewaardeerde fotografie-apps voor de iPhone, met allerlei handmatige functies die de standaardcamera niet biedt. Elk jaar lichten de makers van Halide de nieuwe iPhone-camera's ook volledig door – ze weten de hardware van Apple echt op waarde te schatten, en willen er alles uithalen.

Nog meer apps

In 2019 brachten ze nog een app uit genaamd: Spectre. Dit maakte het mogelijk om foto's te schieten met een langere sluitertijd. Spectre heeft in 2019 ook de prijs van iPhone-app van het jaar gewonnen. En onlangs kwam de app Orion nog uit: die verandert je iPad in een extern scherm voor andere apparaten.

Als alles goed gaat staat Kino gepland om uit te komen in februari 2024.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.