YouTuber die vliegtuig liet neerstorten moet de gevangenis in

©TrevorJacob

YouTuber die vliegtuig liet neerstorten moet de gevangenis in
5 december 2023 om 18:58
Laatste update: 5 december 2023 om 19:12

YouTuber Trevor Daniel Jacob moet de gevangenis in voor zijn in scène gezette vliegtuigongeluk, waarmee hij views op YouTube wilde scoren.

Op 24 november 2021 sprong Jacob uit zijn vliegtuig tijdens een solovlucht boven Los Padres National Forest vlak bij de Amerikaanse stad Santa Maria. Volgens de video had hij problemen met het vliegtuig en moest hij het evacueren. Maar heel toevallig: er hingen overal camera’s rondom het vliegtuig en had hij ook een selfiestick klaarstaan om mee te nemen tijdens zijn sprong.

De crash

Volgens Jacob had het vliegtuig last van een motorprobleem. De propellers werkten niet meer en vielen uit. Dit bleek toch niet helemaal het geval te zijn. Volgens het gerechtshof gebruikte Jacob deze stunt voor views voor zijn YouTube-kanaal. Iets wat gelukt is met bijna 4 miljoen views. Maar was het 't waard, nu hij de gevangenis in moet? Eerder dit jaar heeft Jacob al schuld bekend.

Vonnis

Nu luidt het vonnis van het Central District van California dat Jacob zes maanden de gevangenis in moet. Wel heeft hij net voor zijn vonnis zijn vlieglicentie teruggekregen – al zal hij die de komende zes maanden niet nodig hebben.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily-nieuwsbrief.