Apple Pay werkt nu ook met deze Nederlandse ICS-creditcards

©Unsplash

Apple Pay werkt nu ook met deze Nederlandse ICS-creditcards
5 december 2023 om 17:02

Apple Pay is alweer een paar jaar beschikbaar in Nederland, maar nog niet alle creditcards konden in de Wallet van Apple. Die van ICS vanaf vandaag wel, van banken als ABN Amro, SNS en Knab.

In 2019 kwam Apple Pay eindelijk beschikbaar in Nederland, nadat de meeste bankden in andere Europese landen de dienst al ondersteunden. ING was destijds de eerste Nederlandse bank die Apple Pay ondersteunde, inmiddels bieden vrijwel alle Nederlandse banken ondersteuning.

Wat betreft credit cards miste er nog wel een groot merk: ICS. De Mastercard-concurrent is leverancier van onder meer ABN Amro, SNS en Knab. Klanten met een creditcard van die banken, konden die kaart nog niet toevoegen aan hun Wallet en dus niet gebruiken met Apple Pay. Dat was 'n flinke groep: er zijn 2,7 miljoen ICS-creditcards, en die zijn vanaf nu met Apple Pay te gebruiken, meldt ICS.

Deze creditcards doen nu mee

ICS heeft klanten met een e-mail laten weten dat zij Apple Pay nu kunnen gebruiken. He gaat om creditcards van de banken ABN AMRO, SNS, RegioBank, ASN en Knab. Ook de creditcard van de ANWB is een ICS-kaart, en er zijn ook creditcards die direct door ICS worden uitgegeven.

Kaarten die aan Apple Pay worden toegevoegd, kunnen daarna worden gebruikt voor zeer snelle betalingen met iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac. Bij online aankopen hoeven gebruikers dan alleen hun gezicht of vingerafdruk te scannen, en dan wordt het adres automatisch ingevuld en de bestelling betaald.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.