©Apple

iPhone 15 Pro-modellen kunnen video's voor Vision Pro gaan maken

iPhone 15 Pro-modellen kunnen video's voor Vision Pro gaan maken

6 december 2023 om 10:44
Laatste update: 6 december 2023 om 18:44

iOS 17.2 richt zich op camera-verbeteringen. In deze update wordt de werking van de telefotolens van de iPhone 15 Pro en Pro Max aangepast, met toevoeging van de mogelijkheid voor 3D-video.

In Apple’s nieuwste iOS-update 17.2 krijgt de iPhone 15 Pro-lijn eindelijk de langverwachte optie om video's te maken in Spatial Video-formaat. Dan kan je alvast video's maken voor de aanstaande Apple-bril Vision Pro, die volgend jaar verschijnt.

Investeren in de toekomst

Aan de Spatial Video-optie heb je met alleen een iPhone nu nog niet veel. Je kan de beelden wel terugkijken op je iPhone, maar dan zie je nog niks bijzonders. Daar heb je een Vision Pro voor nodig: de beelden op de iPhone worden met twee lenzen opgenomen, die op de twee afzonderlijke lenzen van de Vision Pro worden getoond. Dan ontstaat een video waar diepte in zit, wat de beelden veel realistischer moet maken. Door de optie nu al toe te voegen, zorgt Apple ervoor dat je bij de lancering van de Vision Pro direct al je herinneringen terug kan kijken in dit formaat.

Telelens nu ook sneller

iOS 17.2 verbetert ook wat voor wie nog geen Vision Pro in het verschiet heeft. De 3x- en 5x-lenzen op de iPhone 15 Pro en Pro Max worden verbeterd. Er komt een snellere autofocus, waardoor vooral kleinere objecten sneller scherp in beeld moeten komen. Onder andere video's van concerten, gefilmd vanuit het publiek, zouden dan scherper moeten uitkomen.

iOS 17.2 is op dit moment beschikbaar voor bètatesters, en wordt vermoedelijk volgende week voor iedereen uitgebracht.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.