Deze iMessage-app voor Android moet wel veilig zijn

©Beeper

Deze iMessage-app voor Android moet wel veilig zijn
6 december 2023 om 12:55
Laatste update: 6 december 2023 om 18:49

Eindelijk 'echt' iMessage op Android? Geen gehackte servers, geen sketchy Apple-ID inlog, maar inloggen met je telefoonnummer. Beeper Mini lijkt het voor elkaar te hebben gekregen om iMessage naar Android te brengen op een verantwoordelijke manier.

Beeper Mini is opgericht door Eric Migicovsky en Brad Murray, het duo achter de eerste smartwatch: Pebble. Dat was één van de succesvolste Kickstarter-campagnes ooit.

De Android-app maakt het mogelijk om groene chatbubbels om te toveren naar blauwe. In Nederland kennen we dat probleem niet echt, want we gebruiken Whatsapp, maar in Amerika is dat een groot ding. Daar heerst echt een strijd tussen het groene kamp en blauwe kamp: chatgroepen in iMessage met Android-gebruikers er tussen. Die krijgen dan een groen in plaats van een blauw tekstwolkje, om het verschil tussen sms en versleutelde iMessage aan te tonen.

Beeper Mini maakt het nu mogelijk om als Android-gebruiker volwaardig deel te nemen aan iMessage-groepschats, reacties geven op berichten en foto’s in hoge kwaliteit ontvangen. Dat kon tot nu toe niet via de normale sms-app op Android.

Geen omwegen

Het grote voordeel aan Beeper Mini is dat het een zelfstandige Android-app is. Er is geen laptop, externe server, Mac of iPhone vereist. Zo blijft alles alleen op jouw toestel staan en niet op servers elders. Beeper gebruikt naar eigen zeggen dezelfde encryptie-technologie die Apple ook toepast, en laat berichten via de servers van Apple lopen. Daardoor kunnen de makers de inhoud van berichten niet zien – het hele punt van encryptie.

De gebruikte techniek wordt open source, beloven de makers tegenover The Verge. Zo kan iedereen controleren of de claims van Beeper Mini kloppen.

NothingChats

Vorige maand kwam telefoonmaker Nothing nog met een eigen iMessage-app in samenwerking met Sunbird. Kort na de lancering van de app in de Google Play Store kwam er kritiek op de veiligheid en beveiliging van de app. De berichten waren niet end-to-end versleuteld, iets wat bij iMessage en WhatsApp standaard is.

De NothingChat-app was ook maar kort te downloaden in de Google Play Store, en werd na drie dagen alweer verwijderd. Bij die app werden berichten namelijk zonder versleuteling via een externe Mac naar een soort virtuele iPhone gekopieerd. Onveilig, en dus onverantwoord.

Beeper Mini is nu te downloaden in de Play Store.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.