Sony schorst ineens honderden gamers - en geeft ze dan weer toegang

Sony schorst ineens honderden gamers - en geeft ze dan weer toegang
6 december 2023 om 13:50

De gamers die op mysterieuze wijze door Sony werden geschorst van PlayStation Network hebben grotendeels weer toegang gekregen tot de gamedienst. Het is nog steeds volstrekt onduidelijk wat er is gebeurd.

Op maandag regende het klachten op sociale media: gamers met een PlayStation ontvingen massaal bericht dat ze van PlayStation Network waren geschorst. Een verklaring werd niet gegeven: 'Dit account is definitief geschorst van PlayStation Network wegens het schenden van de voorwaarden', las de melding.

Door de schorsing konden de gamers niet meer online met anderen spelen, waardoor spellen zoals Fortnite feitelijk onbruikbaar werden. Het is onduidelijk hoeveel mensen werden getroffen, maar volgens The Verge waren er 'honderden klachten'.

Geen verklaring

Sony heeft geen tekst en uitleg gegeven bij de schorsingsgolf. Op de site van het bedrijf werd ook geen melding gedaan van mogelijke technische problemen die hiervoor hadden gezorgd.

Inmiddels lijken veel van de geschorste accounts ineens weer toegang te krijgen tot het netwerk van PlayStation. De melding dat het account geen toegang heeft verdwijnt stilzwijgend - al is nog onduidelijk of dit al bij alle gedupeerden is gebeurd.

Lees meer over:

Deel via