©Unsplash

Bitcoin-koers stijgt snel maar de interesse in Bitcoin niet

Bitcoin-koers stijgt snel maar de interesse in Bitcoin niet

06-12-2023 23:00

De Bitcoin-koers steeg de laatste weken snel en staat nu op de hoogste stand sinds mei 2022. Het leidt tot een euforische stemming in de crypto-wereld, maar de hype is veel minder groot dan bij de eerdere grote koerssprongen van Bitcoin.

De Bitcoin-koers tikte woensdag de 44.000 dollar aan, bijna 10.000 dollar meer dan een paar weken geleden. Maar het lijkt er niet op dat de huidige koerssprong leidt tot veel totaal nieuwe Bitcoin-gebruikers. Bekende crypto-apps in de appwinkels van Apple en Google staan veel minder hoog genoteerd dan bij voorgaande zogeheten 'bull runs', meldt Bloomberg. Dat duidt erop dat de stijging nu vooral komt door mensen zijn die al bekend waren met crypto's, niet doordat er veel meer nieuwkomer zijn.

In Nederland is de situatie vergelijkbaar. De crypto-app Bitvavo staat momenteel op plek 53 in de ranglijst van de populairste gratis iPhone-apps in Nederland. Het populaire Coinbase haalt de top 200 niet eens. (Onze eigen Bright-app staat nog hoger.)

Weinig FOMO

Gegevens van Google Trends wijzen er ook op dat de grote stijging van de Bitcoin-koers niet gepaard gaat met een even grote stijging van het zoekverkeer naar de belangrijkste cryptomunt. In het verleden leidden koersstijgingen van Bitcoin tot een FOMO-effect: fear of missing out. Mensen gingen massaal crypto’s kopen om de boot niet te missen. Dat effect lijkt nu een stuk kleiner te zijn. Mogelijk hebben sommige mensen hun lesje geleerd van het instorten van de markt voor NFT's.

Blik op januari

Op Wall Street is de verwachting dat Bitcoin in januari naar een koers van 50.000 dollar zal stijgen. Deskundigen verwachten dat de beurstoezichthouder SEC dan eindelijk toestaat dat op de beurs verhandelde fondsen de cryptomunt in bezit mogen hebben.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.