©EpicGames

LEGO Fortnite nu te spelen - concurrent voor Minecraft?

LEGO Fortnite nu te spelen - concurrent voor Minecraft?

7 december 2023 om 20:44
Laatste update: 7 december 2023 om 23:12

Fortnite, de populaire game met meer dan 400 miljoen spelers, heeft vandaag een nieuwe uitbreiding gekregen, waarmee je werelden kunt bouwen met blokken. Nee, het gaat niet om Minecraft, het andere blokkenbouwspel, maar om een nieuwe samenwerking tussen Fortnite en LEGO.

Fortnite probeert iets nieuws en heeft in samenwerking met LEGO een nieuwe overlevingsmodus gelanceerd, waarin spelers het deze keer mogen doen met LEGO-blokken. De nieuwe modus, te spelen op PC, PlayStation, Xbox en Nintendo Switch, biedt daarnaast meer dan duizend Lego-figuren die zijn gebaseerd op de traditionele Fortnite-skins. Voor de oudere spelers dus wellicht een stukje nostalgie.

Doelgroep vergroten

De nieuwe modus gaat qua gameplay ook wel een beetje lijken op Minecraft. Zo zullen spelers ook hekken kunnen bouwen, bomen kunnen laten groeien om vervolgens weer om te hakken voor materiaal. Kortom: een beetje het beste van beide werelden, digitale werelden welteverstaan. Dat blijkt in ieder geval uit onderstaande filmpje:

De uitbreiding lijkt vooralsnog vooral een poging om Fortnite's doelgroep te vergroten, vergelijkbaar met Minecraft, dat zowel wordt gespeeld door kinderen als volwassenen. Ondanks dat de normale Fortnite bedoeld is voor 12 jaar en ouder, is deze nieuwe modus ook geschikt voor kinderen boven de 10 jaar.

"Speel als een aantal van je favoriete Fortnite-personages, zoals Brite Bomber, Cuddle Team Leader en Raven, maar dan in LEGO-stijl. Verzamel voedsel en grondstoffen, maak voorwerpen en vecht alleen of met vrienden tegen vijanden", aldus Fortnite-maker Epic Games. "Bouw een schuilplaats voor de verdediging en pas je ultieme thuisbasis aan. Rekruteer dorpelingen om materialen te verzamelen en hen te helpen de nacht te overleven."

Wanhoopspoging?

Ondanks dat veel spelers misschien heel enthousiast worden van de samenwerking, leeft er nog altijd wat onzekerheid. Zo wordt de samenwerking als 'onvoorspelbaar' omschreven door Julia Goldin, hoofd van Product and Marketing bij LEGO. Toch lijken ze bij Epic Games vertrouwen te hebben in de uitbreiding en de nieuwe modus zal zich mogen bewijzen.

Volgens Epic is de 'LEGO Fortnite-reis is nog maar net begonnen'. Het bedrijf belooft begin 2024 nieuwe bouw- en gameplay-functies en meer LEGO-outfits toe te voegen.

Lees ook: Fortnite Chapter 5: dit is er nieuw