©Unsplash

Goed luisteren, WhatsApp herhaalt het niet nog eens

Goed luisteren, WhatsApp herhaalt het niet nog eens

7 december 2023 om 21:57

Naast tekstberichten kun je op WhatsApp nu ook spraakberichten automatisch laten verdwijnen nadat ze zijn beluisterd. Inderdaad, zoals in de films van Mission Impossible, maar dan zonder dat je telefoon ontploft.

Hoewel Snapchat de uitvinder is van eenmalige berichten, heeft WhatsApp de functie eerder al toegepast binnen zijn app voor het verzenden van tekstberichten. Nu wordt de View Once-functie ook uitgebreid naar spraakberichten, zo kondigt Whatsapp aan via een blogbericht.

Dat wordt dus goed luisteren, want als het spraakbericht eenmaal is afgespeeld, kun je het niet nog eens beluisteren. Tenzij de persoon het opnieuw inspreekt, maar tegen die tijd kun je elkaar misschien gewoon bellen

Nieuw icoontje

Deze eenmalige spraakberichten worden gemarkeerd met een icoontje, zodat ontvangers weten dat ze het volume omhoog moeten doen, anders missen ze mischien de boodschap. Als je een eenmalig spraakbericht wilt versturen, dan wordt er zo'n zelfde icoontje aangeboden om dit voor elkaar te krijgen.

Hoewel WhatsApp deze spraakberichten zoals gebruikelijk versleuteld verstuurt, waarschuwt het wel voor het gebruik van externe microfoons of andere middelen, die de gevoelige informatie tenslotte alsnog kunnen opnemen.

Komende dagen uitgerold

De uitbreiding van de 'View Once'-functie - beter gezegd 'Listen Once' - wordt in de komende dagen uitgerold via een app-update. Vergeet trouwens ook niet ons Bright WhatsApp-kanaal te volgen. Dan weet je ook als eerste van dit soort updates.

WhatsApp View Once