© Unsplash

WhatsApp gaat eindelijk foto's en video's in originele kwaliteit versturen

WhatsApp gaat eindelijk foto's en video's in originele kwaliteit versturen

4 december 2023 om 15:22
Laatste update: 4 december 2023 om 17:17

Chatapp WhatsApp laat gebruikers binnenkort foto’s en video’s in de originele resolutie versturen. Hierdoor worden ze niet meer vooraf door de app verkleind.

Het is een groot frustratiepunt voor iedereen die wel eens foto’s van een leuk familie-uitje bij elkaar wil sprokkelen. Vrienden en familieleden sturen hun bijdragen snel even door via WhatsApp, niet wetende dat de app de fotokwaliteit flink vermindert. Op die manier wil WhatsApp voorkomen dat ze teveel data versturen.

Een nieuwe functie moet het mogelijk maken beelden in de originele kwaliteit te verzenden. De toevoeging staat vermeld in de update-informatie voor de nieuwste app-versie voor iOS, merkte WABetaInfo op. In de komende dagen kunnen alle iPhone-gebruikers deze update installeren en de nieuwe functie gebruiken.

Beperkingen bij verzenden

Er schuilen wel wat beperkingen achter de nieuwe beeldoptie. Ongecomprimeerde foto’s en video’s zullen in de app bijvoorbeeld geen voorvertoning laten zien, waardoor je ze moet openen om het beeld te zien. Daarnaast mag een bestand maximaal 2 gigabyte groot zijn, een limiet waar je vooral bij video wellicht tegenaan kunt stoten.

Op het moment wordt de update alleen voor iOS uitgerold, maar in een testversie van WhatsApp voor Android is de optie ook al gespot. Waarschijnlijk zal die app op korte termijn ook de mogelijkheid krijgen om media in origineel formaat te verzenden.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.