Op deze dag kun je Insta’s X-rivaal Threads eindelijk downloaden

Op deze dag kun je Insta’s X-rivaal Threads eindelijk downloaden
8 december 2023 om 17:08
Laatste update: 8 december 2023 om 17:09

Threads van Meta komt naar Europa en telt daarvoor af op de officiële website. Deze dag kun je de app downloaden.

Meta's antwoord op X werd bewust uit Europa gehouden, maar volgende week komt daar verandering in. Op donderdag 14 december om 12:00 kun je Threads downloaden. Tenminste, als we de timer op de officiële Threads-website mogen geloven.

Ga je in een land waar Threads wel beschikbaar is naar deze website, dan krijg je een inlogpagina te zien. In Nederland zie je een aflopende timer die verwijst naar 14 december.

Eind november berichtte The Wall Street Journal dat de dienst waarschijnlijk in december naar Europa komt.

Antwoord op X

Threads is een direct antwoord op de groeiende onrust bij X, omdat Meta een alternatief wilde bieden. Je logt in via je Instagram-account, waarna je tekstberichten, video's en afbeeldingen kunt plaatsen. Net als X, kun je reageren op berichten, of ze liken en delen. Berichten die je op Threads plaatst, kun je ook in een Insta Verhaal zetten.

Threads is nog volop in ontwikkeling. Sinds vandaag heeft de dienst hashtags, al werken die net iets anders dan op andere platformen. Je geeft per bericht een 'tag' op, waarmee je laat zien over welk onderwerp het bericht gaat. Opvallend is dat je daar ook een zin met spaties en speciale karakters voor kunt gebruiken.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.