Dit is wanneer X-alternatief Threads van Meta naar Europa komt

Dit is wanneer X-alternatief Threads van Meta naar Europa komt

30-11-2023 14:03

Meta introduceerde de dienst Threads afgelopen zomer, als alternatief voor Twitter. Nu weten we eindelijk wanneer Threads naar Europa komt.

Toen Threads wereldwijd werd uitgebracht, hield Meta de dienst bewust uit Europa. Het bedrijf wilde namelijk zeker weten dat het geen Europese wetgeving zou overtreden. Daar lijkt Meta nu meer duidelijkheid over te hebben, want Threads komt in december naar Europa. Dat beweren bronnen tegenover The Wall Street Journal.

De overstap naar Europa zal de grootste uitbreiding voor Threads zijn, sinds de lancering van de dienst afgelopen juli.

Om te voldoen aan de regels van de Europese Unie, zou Threads in Europa de optie krijgen om berichten te lezen zonder dat je een profiel hoeft te maken. Om zelf berichten te plaatsen is uiteraard wel een account nodig.

Een ander probleem van Threads was dat je jouw account niet kon verwijderen, zonder direct je Instagram-account te wissen. Ook dat probleem is recentelijk opgelost.

X

Sinds de start van Threads, is er veel gebeurd bij de concurrentie. Twitter is veranderd in X en de ene na de andere adverteerder vertrekt van het platform door recente uitspraken van eigenaar Elon Musk.