Nieuwe Samsung S23 FE nu ook in Nederland : kopen of overslaan?

© Samsung

Nieuwe Samsung S23 FE nu ook in Nederland : kopen of overslaan?
9 december 2023 om 14:13
Laatste update: 9 december 2023 om 16:44

We schreven eerder al over de nieuwe fan-edition van Samsung, maar toen was dit goedkopere broertje van de Galaxy S23 nog niet in Nederland verkrijgbaar. Daar is nu verandering in gekomen: de Galaxy S23 FE is sinds vrijdag te koop in ons land. Maar wat biedt deze versie? En is dit wel een goede deal?

De nieuwe Galaxy S23 FE heeft uiteraard veel overeenkomsten met de gewone S23. Maar er zijn ook een paar belangrijke verschillen. Zo heeft de Fan Edition met 6,4 inch een iets groter scherm. Helaas is de Snapdragon 8 Gen 1 aanwezig in de internationale versie van dit toestel: deze chip stamt al uit 2021. In de gewone S23 zit wel de tweede generatie van deze Snapdragon-chip. In Europa moeten we het zelfs doen met een van Samsungs eigen Exynos 2200-chips.

De camera is gelukkig wel op beide toestellen 50 megapixel en bovendien is er een groothoeklens en zoomcamera aanwezig. De selfiecamera heeft twee megapixels moeten inleveren ten opzichte van de S23 en heeft er nu nog maar tien. Je gemaakte foto’s kan je bekijken op het 120 Hz amoled-scherm.

De FE line-up

Naast de fan edition van de smartphone zijn er ook fan editions verschenen van de Samsung-tablet Tab S9 en van de draadloze oordoppen Galaxy Buds. Deze kosten in Nederland respectievelijk 509 euro en 109 euro.

De Galaxy S23 FE heeft een adviesprijs van 699 euro, voor de versie met 128 GB opslag. Die met 256 GB kost 60 euro meer. Toch raden we het af om hem nu in huis te halen, omdat de gewone S23 - met een betere chip - online ook te vinden is voor diezelfde prijs. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.