©Bright

Apple stap dichterbij vouw-iPhone: Samsung Display stelt team samen

Apple stap dichterbij vouw-iPhone: Samsung Display stelt team samen

11 december 2023 om 16:23
Laatste update: 11 december 2023 om 18:09

Een nieuw rapport uit Korea stelt dat Apple-leverancier Samsung Display zijn Apple-team heeft gereorganiseerd om alvast in te spelen op een vouwbare telefoon van Apple. Samsung Display is leverancier van iPhone-schermen, een dergelijke reorganisatie is een grote stap richting een eventuele vouw-iPhone of iPad.

The Elec, een Koreaanse nieuwswebsite, meldt dat Samsung er klaar voor wil zijn als Apple zijn eerste opvouwbare producten wil gaan introduceren. Samsung Display en LG Display zouden volgens het rapport al werken aan projecten voor Apple's opvouwbare producten, waaronder panelen met afmetingen van 20,25 inch. Het is niet duidelijk of de schermgrootte betrekking heeft op het product dat ook daadwerkelijk uit gaat komen van Apple

Apple houdt zich al langer bezig met opvouwbare beeldschermtechnologie en heeft diverse patenten aangevraagd met betrekking tot de technologie. Er waren geruchten in september 2020 dat Samsung opvouwbare beeldschermmonsters aan Apple zou leveren voor een toekomstige opvouwbare iPhone, maar tot nu toe waren er geen sterke aanwijzingen dat Apple van plan was de technologie van Samsung te gebruiken.

Later dan verwacht

In 2021 beweerde Bloomberg dat Apple "vroege werkzaamheden" had verricht aan een iPhone met een opvouwbaar beeldscherm, maar dat het bedrijf toen nog niet vol had ingezet op het uitbrengen van een opvouwbaar toestel.  Apple had geen volledig opvouwbare iPhone-prototypes in 2021, dus de ontwikkeling in dat jaar was niet verder gegaan dan een display.

De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zei aanvankelijk dat Apple in 2024 een opvouwbare iPhone zou introduceren, maar in 2022 zei hij dat Apple waarschijnlijk pas in 2025 of later een opvouwbare iPhone zou onthullen. Display-analist Ross Young heeft ook geopperd dat 2025 de vroegste datum is waarop we een opvouwbare iPhone zouden kunnen zien.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.