©Unsplash

iMessage-hack gedicht, Beeper Mini probeert het opnieuw

iMessage-hack gedicht, Beeper Mini probeert het opnieuw

12 december 2023 om 18:09

Beeper Mini werkt weer, het bedrijf achter de iMessage-client voor Android heeft dit bekendgemaakt. Een paar dagen na de lancering van de iMessage-app voor Android ging deze alweer uit de lucht. Beeper Mini maakt nu gebruik van een andere zwakke plek in iMessage.

De introductie van van Beeper Mini was maar van korte duur. Op 5 december werd de app gelanceerd in de Google Play Store. In een korte tijd heeft de app de 100.000 downloads aangetikt. Niet zo gek, want dit was de eerste iMessage-app voor Android die gewoon via het mobiele nummer te gebruiken was. Eerdere pogingen van andere apps vroegen om je Apple ID en bleken daar vervolgens onveilig mee om te gaan.

Kort na die eerste lancering heeft Apple de zwakke plek gedicht waar Beeper Mini gebruik van maakte. Nu heeft het bedrijf een andere manier gevonden om toch de service weer te laten werken: het kat-en-muisspel is begonnen.

Deze keer gratis

Gezien alle ophef rondom de app heeft Beeper de app tijdelijk gratis gemaakt. De app zal niet langer een abonnement van 2 dollar per maand vereisen, al mogen gebruikers dat wel aan laten staan als donatie. Dit betekent niet dat de app voor altijd gratis blijft, maar de kans bestaat dat Apple de app nu opnieuw aanpakt, waarna gebruikers hun geld terug zullen willen.

Hoe werkt het nu dan?

In gesprek met 9to5Google heeft topman Eric Migicovsky van Beeper bevestigd dat de app nog steeds een zogenoemde reverse-engineered methode gebruikt wordt om verbinding te maken met iMessage. Een soort hack dus, een zwakke plek die mogelijk gedicht zou kunnen worden. Beeper beweert dat de registratie van het telefoonnummer later kan terugkeren.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.