©Netflix

Netflix deelt eindelijk: naar deze series keken we de meeste uren

Netflix deelt eindelijk: naar deze series keken we de meeste uren

13-12-2023 11:44

Netflix deelt vaak maar mondjesmaat hoeveel uur we naar bepaalde series hebben gekeken. Nu komt de streamingdienst met een ranglijst, die per serie het aantal bekeken uren laat zien.

Netflix blijft wel Netflix, dus de lijst heeft alleen betrekking op de eerste zes maanden van dit jaar. Wel zegt Netflix dit voortaan elk half jaar te gaan doen, zodat we in de toekomst kunnen gaan vergelijken. De lijst toont series en films, met verschijndatum, of ze wereldwijd beschikbaar zijn en hoeveel uur er in totaal is gekeken.

In dit eerste rapport staat het eerste seizoen van The Night Agent bovenaan de lijst met meer dan 812 miljoen bekeken uren, gevolgd door het tweede seizoen van Ginny & Georgia met 666,1 miljoen bekeken uren. Daarna komen seizoen 1 van The Glory met 262,8 miljoen bekeken uren, het eerste seizoen van Wednesday met 503,7 miljoen uur en Queen Charlotte: A Bridgerton Story met 503 miljoen bekeken uren.

Uren zijn niet het enige criterium

Dat is slechts de top vijf, de volledige lijst bevat meer dan 18.000 titels. Netflix stelt dat titels pas op de lijst komen als ze minstens 50.000 uur bekeken zijn. Er komen ook Nederlandse titels op de lijst voor. Zo is Ferry de film uit 2021 in de eerste zes maanden van dit jaar 2,9 miljoen uur bekeken op Netflix. Riphagen was goed voor 1,4 miljoen uur, het eerste seizoen Dirty Lines 1,2 miljoen uur.

Er zijn ook opvallende cijfers te vinden in de lijst. Zo scoort het tweede seizoen van Shadow and Bone een 32e plaats met bijna 193 miljoen gekeken uren. Toch werd die serie door Netflix geschrapt. Netflix stelt bij de toelichting van de lijst dan ook dat die gekeken uren niet de enige maatstaf zijn. "We hebben enorm succesvolle films en series met zowel meer als minder kijkuren. Het gaat er allemaal om of de film of serie het publiek gegrepen heeft – en het formaat van het publiek in relatie tot de kosten van de titel.

In totaal werd er in de eerste zes maanden van dit jaar bijna 100 miljard uur naar Netflix gekeken, zo'n 114 miljoen jaar.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.