©Lego

LEGO lanceert Polaroid-camera gemaakt van 516 steentjes

LEGO lanceert Polaroid-camera gemaakt van 516 steentjes

13-12-2023 22:55 Laatste update: 23:39

Liefhebbers van LEGO en retro-gadgets kunnen hun geluk op, want in de LEGO Ideas-serie verschijnt binnenkort een set van de iconische Polaroid-camera.  

De LEGO Ideas-set Polaroid OneStep SX-70 Camera is gebaseerd op een populaire Ideas-inzending van Minibrick Productions. De LEGO-set krijgt hetzelfde uiterlijk en verhoudingen als de beroemde Polaroid-camera. De set bestaat uit 516 steentjes en is 9 cm hoog bij 9 cm breed. 

Het is geen werkende camera, maar vooral een mooi object voor in je kast - en natuurlijk leuk om te bouwen. Bij de set zitten een aantal gedrukte foto’s met fraaie ontwerpen, zoals een foto van het LEGO House in het Deense Billund en van Polaroid-uitvinder Edwin Land. De foto’s kun je opbergen in een doosje die ook uit LEGO-steentjes bestaat.  

Plaats een foto in de camera en druk op de rode ontspanknop, waarna de foto uit het apparaat komt, net als bij een echte Polaroid. Ook kun je door de zoeker kijken. 

Via een Poolse winkelketen lekte uit dat de LEGO-set vanaf 1 januari te koop is. De prijs wordt 80 euro. 

LEGO heeft vaker sets met retro-apparaten gelanceerd, zoals die van de Atari 2600 en de Nintendo Entertainment System. Eerder dit jaar verscheen de LEGO Pac-Man Arcadekast, die kun je deze maand winnen als je meedoet met onze winactie.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.