Wat heb je het meeste gespeeld? Ook je gameconsole doet Spotify Wrapped na

© Unsplash

Wat heb je het meeste gespeeld? Ook je gameconsole doet Spotify Wrapped na
14 december 2023 om 10:58
Laatste update: 14 december 2023 om 10:59

Niet alleen muziekdiensten laten je in een jaaroverzicht je meest gespeelde titels zien: ook je gameconsole zet je grootste hits nu op een rij. Inmiddels is de recap-pagina te bekijken bij alle grote spelcomputermakers.

In december is weinig zo leuk als terugblikken op het afgelopen jaar. Sinds Spotify Wrapped met een jaarlijstje viraal ging, probeert iedere site en platform dat trucje te herhalen. Apple Music kwam met de Replay, Reddit introduceerde de Recap en ook makers van spelcomputers doen nu mee aan het initiatief.

Bij Nintendo kun je met jouw account inloggen op de site om de 'Year in Review' te bekijken. Daarin staat hoeveel games je speelde, hoeveel uur dat in beslag nam en wat je top drie van het jaar is. Ook vertelt het bedrijf in welke maand je het meeste zat te gamen - dikke kans dat het in de zomer was, toen de nieuwe Zelda verscheen.

PlayStation en Xbox

PlayStation heeft dit jaar de Wrap-Up, die je ook op de website kunt terugvinden. In plaats van een top drie vind je hier een top vijf. Daarnaast probeert de site jouw gamestijl te definiëren door je meest gespeelde genres te doorgronden. Ook zet de site nog even je behaalde trofeeën op een rij. De lijst van Sony is wel het meest schaamteloos: heb je nog geen PlayStation 5 of Plus-abonnement, dan krijg je tussendoor schermgrote advertenties hiervoor te zien.

Xbox heeft net als Nintendo een 'Year in Review', met ook hier een lijst van je meest gespeelde games in het jaar. Je ziet in Xbox-stijl ook hoeveel gamerscore je er in het jaar bij hebt verdiend en in welke maand je het meest actief was. Ook zet de consolemaker uiteen welke genres het meeste onder de aandacht kwamen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.