©Pexels

Doei sneeuwkettingen: Hyundai maakt band met ingebouwde sneeuwhaken

Doei sneeuwkettingen: Hyundai maakt band met ingebouwde sneeuwhaken

19-12-2023 11:07

Hyundai heeft een band uitgevonden met ingebouwde sneeuwkettingen. Gaan we dit echt op de weg zien?

Totdat je een besneeuwd bergpaadje op moet rijden, lijken sneeuwkettingen vreselijk overdreven. Ik heb er een paar en ze zitten ongebruikt in de verpakking. Er zijn absoluut momenten geweest dat het handig was. Maar even doorglibberen leek een klein offer ten opzichte van het monteren van de kettingen in de kou. Meestal hoef je maar een paar meter over sneeuw naar een weg die geveegd of gepekeld is. Hyundai/Kia heeft nu een wiel-band-sneeuwketting-combinatie verzonnen die met een druk op de knop aan te zetten is – net handig voor van die kleine glibberstukjes.

Goed en slecht nieuws

De band heeft over de zijkant en bovenkant 6 flinke groeven voor een beugel die buiten de band gedrukt kan worden om zo als sneeuwkettingvervanger te dienen. Overigens zal de functionaliteit niet gelijk zijn aan een sneeuwketting, omdat er veel minder contactpunten met de sneeuw zijn. Deze oplossing lijkt meer op de schoepen die zandbanden hebben. Maar voor iemand die na een nacht sneeuw naar zijn werk moet en en lange oprit heeft, is deze oplossing ideaal. Geen gedoe in de kou: één knop en je kunt door de sneeuw ploegen.

Dat was het goede nieuws, het slechte nieuws is dat Kia en Hyundai dit voorlopig nog niet op de markt brengen. Er is patent aangevraagd en ná verdere technologische ontwikkeling, duurzaamheids- en prestatietests en herzieningen van de regelgeving zou de band op de markt kunnen komen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.