©Apple

iPhone 16: dit is er al uitgelekt over de nieuwe iPhones

iPhone 16: dit is er al uitgelekt over de nieuwe iPhones

18-12-2023 22:36 Laatste update: 22:44

Hoewel de iPhone 15 nog maar drie maanden in de winkels ligt, wordt er al volop gespeculeerd over de functies van de opvolger. Over de iPhone 16 lekten de afgelopen weken al meerdere details uit. We zetten ze op een rij.

Iedere nieuwe iPhone-lijn heeft tegenwoordig een Pro-model. De aanstaande iPhone 16 Pro zou volgens nieuwe geruchten beschikken over een ultragroothoekcamera van maar liefst 48 megapixel. Ter vergelijking: de huidige camera van de iPhone 15 Pro maakt gebruik van 'slechts' 12 megapixel voor zijn ultragroothoekfunctie.

Betere camera

De nieuwe lens zou meer licht moeten kunnen vastleggen. Dit resulteert in verbeterde foto's bij het fotograferen in de 0,5x modus, vooral in omgevingen met weinig licht. Hoewel de huidige iPhone 14 Pro-modellen al beschikken over een 48-megapixel met een bijzondere eigenschap die vier pixels combineert tot één "superpixel", wordt verwacht dat de iPhone 16 deze functie ook zal krijgen, maar nu dus gecombineerd met een Ultra Wide-lens.

Dit is in ieder geval goed nieuws voor professionele fotografen, die met deze nieuwe technologie in staat zouden moeten zijn om moeiteloos ProRAW-foto's te schieten, oftewel foto's van de allerhoogste kwaliteit. De foto's behouden hiermee namelijk meer details in het beeldbestand met als voordeel dat deze achteraf makkelijker te bewerken zijn en op grotere formaten kunnen worden afgedrukt.

Daarnaast beweert de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo dat de iPhone 16 Pro dezelfde 5x-zoomlens krijgt als de huidige iPhone 15 Pro Max.

Snellere wifi

Als we Jeff Pu mogen geloven, een tech-analist uit Hong Kong, zou de volgende iPhone daarnaast beschikken over WiFi 7, de nieuwste versie van WiFi. Dat moet een stabielere verbinding bieden en zou de overdrachtsnelheid verviervoudigen ten opzichte van de voorganger.

Opnameknop

Volgens Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 16 ook een verbeterde microfoon voor AI-toepassingen. Verder krijgt het toestel volgens hem een speciale opnameknop, onder de aan/uitknop. Die knop maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk spraakopdrachten uit te voeren of een gesprek te voeren met Siri.

De actieknop die op de iPhone 15 Pro's werd geïntroduceerd, zit volgens 9to5Mac straks ook op de andere iPhone 16-modellen. 

Apple onthult de iPhone 16's hoogstwaarschijnlijk in september 2024.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.