Marvel-films op de schop: Disney ontslaat Kang-acteur na schuld aan mishandeling

©Marvel Studios

Marvel-films op de schop: Disney ontslaat Kang-acteur na schuld aan mishandeling
19 december om 10:29

Acteur Jonathan Majors was hard op weg om de grote nieuwe slechterik in de Marvel-films te worden, Kang the Conqueror. Nu is hij schuldig is bevonden aan mishandeling van zijn ex-vriendin, en wil Disney niks meer met hem te maken hebben.

Een onderzoek naar Majors liep al enkele maanden, na een incident in maart van dit jaar. De acteur mishandelde zijn zijn ex-vriendin Grace Jabbari. Nu heeft de jury in de rechtbank van New York de acteur schuldig bevonden aan die mishandeling, waarbij Jabbari een gebroken vinger, een snee achter haar oor en verschillende blauwe plekken opliep. In februari doet de rechter uitspraak in de zaak, waarbij de hoogte van de straf zal worden opgelegd.

Majors is de laatste maanden al verschillende acteer-klussen kwijtgeraakt vanwege het onderzoek. De grootste klap op dat vlak kwam pas nu, want Marvel Studios heeft Majors nu ook ontslagen, meldt Variety. De Disney-studio wachtte de uitspraak van de rechtbank nog af. Nu die er is, worden alle toekomstige rollen van Majors in films en series van Marvel geschrapt.

Een andere acteur voor Kang?

Majors speelde onder meer in de Loki-serie al de slechterik Kang the Conqueror. Die zou eigenlijk het grote nieuwe kwaad worden in het Marvel Cinematic Universe, zoals dat tien jaar lang Thanos was. Kang zou in verschillende vormen vanuit verschillende multiverses verschijnen, maar steeds gespeeld door Majors.

Het is echter niet duidelijk of Marvel de rol nu door een andere acteur wil laten spelen of niet. Verhaaltechnisch zou dat kunnen: andere Marvel-personages hebben in de films en series ook een ander uiterlijk afhankelijk van hun universum – zie de verschillende Spider-Men in No Way Home. Tot nu toe werd Kang echter altijd weergegeven als Majors.

Of een hele nieuwe slechterik?

Alleen: de huidige films en series van Marvel lopen toch al niet zo lekker. De waarderingen en opkomstcijfers van met name de bioscoopfilms zijn ver onder de maat van wat de Marvel gewend is. Het recente The Marvels onderstreepte dat nog eens: de film bracht in het eerste weekend minder geld op dan elke andere Marve-film daarvoor.

De verhaallijn met Kang als slechterik lijkt dus ook gewoon niet aan te slaan, waardoor Marvel onlangs al noodoverleg zou hebben gepleegd. De studio zou verschillende opties overwegen. Zo zouden de oude Avengers teruggehaald kunnen worden – als de originele acteurs daar toe bereid zijn. Ook zou worden overwogen om één van de meest iconische Marvel-slechteriken erbij te pakken: Doctor Doom. Dat zou nog wel even kunnen duren, want de eerste Fantastic Four-film van Marvel Studios verschijnt pas in 2025, en Doom is toch onlosmakelijk verbonden aan de Fantastic Four.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.