Deze AI-tool van Microsoft maakt complete muzieknummers in seconden

©Unsplash

Deze AI-tool van Microsoft maakt complete muzieknummers in seconden
20 december 2023 om 11:34

Microsoft Copilot, de AI-chatbot van het bedrijf, kan nu op basis van één zin volledige liedjes componeren dankzij een integratie met GenAI-muziekapp Suno. De instrumenten, tekst en zang worden allemaal in één keer gegenereerd.

Copilot-gebruikers kunnen in de chatbot opdrachten invoeren zoals "Maak een popliedje over een spannende ontdekking op vakantie" en via de Suno plug-in hun muzikale ideeën tot leven laten brengen. Suno kan met slechts een enkele zin complete liedjes maken, met instrumenten en stemmen.

Copilot-gebruikers hebben toegang tot de Suno-integratie door Microsoft Edge te starten en de webversie van Copilot te bezoeken. Na het inloggen kun je de Sono plug-in activeren, klikken op "Make music with Suno" en beginnen met het componeren van muziek.

Binnenkort voor iedereen

"We geloven dat deze samenwerking nieuwe mogelijkheden zal openen voor creativiteit en plezier, waardoor het maken van muziek toegankelijk wordt voor iedereen," aldus Microsoft op zijn Bing-blog. "Deze ervaring wordt vanaf vandaag uitgerold naar selecte gebruikers en zal in de komende weken verder uitrollen."

Techgiganten investeren steeds meer in AI-muziektechnologie. In november bracht Google DeepMind samen met YouTube Lyria uit, een AI-muziekmodel en Dream Track, een muziektool voor AI-muziek bij je YouTube Shorts. Meta heeft verschillende van zijn experimenten met AI-muziekgeneratie gepubliceerd zoals MusicGen, AudioGen and EnCodec. Voordeel van de AI-muziek is voor de grote bedrijven dat zij er geen rechten over hoeven te betalen. Het is echter niet altijd duidelijk of de AI-modellen getraind zijn met muziek van rechthebbenden.