©Unsplash

Op dit sociale netwerk krijg je beloningen van je vrienden

Op dit sociale netwerk krijg je beloningen van je vrienden

20-12-2023 19:17 Laatste update: 19:33

Op het sociale netwerk Claim kan je niet alleen in contact blijven met je vrienden, maar daar ook beloond voor worden. Het platform heeft net 4 miljoen dollar opgehaald tijdens een financieringsronde.

Claim heeft volgens zijn oprichters als doel om shoppen 'leuk, lonend en sociaal' te maken. Dat betekent in de praktijk dat je beloningen krijgt gebaseerd op waar je gaat shoppen, die je dan kan doorsturen aan je vrienden. Je kan bijvoorbeeld een gratis pokébowl geven aan die ene klasgenoot die nog nooit een bezoekje bracht aan jouw favoriete zaak. 

Je kan samen bij dezelfde winkels shoppen en punten verzamelen. Die punten zijn gekoppeld aan je creditcard. Claim hoopt op die manier shoppen socialer te maken, door er een 'multiplayerspel' van te maken. Ook wil het bedrijf ervoor zorgen dat consumenten op een nieuwe manier met merken in aanraking komen, in plaats van continu lastiggevallen te worden met advertenties. 

Het bedrijf doet ook elke week een 'drop'. Gebruikers krijgen dan allemaal tegelijkertijd een nieuwe beloning. Je kan ervoor kiezen om die te gebruiken, uit te wisselen of door te sturen naar iemand op je vriendenlijst. 

10.000 gebruikers

Tot nu toe is de app enkel beschikbaar in de Amerikaanse stad Boston. Daar heeft die al zo’n 10.000 gebruikers. Tot nu toe focust het bedrijf zich uitsluitend op generatie Z, omdat dit volgens Claim de generatie is die advertenties het meest beu is. 

Het bedrijf heeft net 4 miljoen dollar opgehaald tijdens een financieringsronde onder leiding van durfkapitaalbedrijf Sequoia Capital. Dat zei het vandaag op zijn website. Met dat geld zal het achtkoppige team van Claim worden uitgebreid.

De startup is van plan om binnenkort uit te breiden naar heel de Verenigde Staten.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.