Vanaf 29 januari reclame op Amazon Prime Video, maar voorlopig niet in Nederland

© Unsplash

Vanaf 29 januari reclame op Amazon Prime Video, maar voorlopig niet in Nederland
27 december om 14:45

Vanaf 29 januari krijgen Prime Video-gebruikers uit een aantal landen reclame te zien. Dat maakte Amazon dinsdag bekend. In Nederland kan je voorlopig nog altijd reclamevrij kijken.

De nieuwe maatregel treft voorlopig enkel gebruikers uit Duitsland, Canada, het VK en de VS. Volgens Amazon zullen zij een ‘gelimiteerde’ hoeveelheid advertenties te zien krijgen. Het bedrijf zegt dat het gaat om ‘aanzienlijk minder advertenties dan lineaire tv’. 

"Dit stelt ons in staat om te blijven investeren in boeiende content ”, verklaart Amazon in een persbericht. Het was al langer bekend dat het bedrijf deze maatregel wilde invoeren, maar nu kennen we ook de begindatum. Bij content die gekocht of gehuurd wordt, zullen geen advertenties worden getoond.

Klanten die advertentievrij willen kijken, betalen 2,99 dollar per maand extra. De update zal later in 2024 ook naar Frankrijk, Australië, Mexico, Italië en Spanje uitrollen. Of we later ook in Nederland advertenties kunnen verwachten, is nog niet bekend. Prime Video plaatst wel trailers van eigen producties voor series en films.

Streaming steeds duurder

In Nederland is de kostprijs van Prime Video sinds november verhoogd met twee euro per maand. Sindsdien betaal je 4,99 euro per maand voor een abonnement. Het was de eerste prijsverhoging van de dienst sinds die drie jaar geleden op de Nederlandse markt kwam. 

Ook andere streamingdiensten, zoals Disney+ en Apple TV+, verhoogden dit jaar hun tarieven in Nederland. Disney+ kost nu 10,99 euro per maand. Aan het begin van 2023 telde je daar slechts 6,99 voor neer. Apple TV+ kostte twee jaar geleden 4,99 per maand, maar na twee prijsverhogingen moet je daar nu het dubbele voor betalen.

Een volledig overzicht van alle prijsstijgingen in streamingland vind je hier

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.