Deze robot van LG bewaakt je huis en laat je zien wat je kat of hond doet

©LG

Deze robot van LG bewaakt je huis en laat je zien wat je kat of hond doet
28 december om 21:46
Laatste update: 28 december om 22:00

LG heeft een kleine tweevoetige AI-robot gepresenteerd die vrij door je huis kan rijden. Met de robot kun je op afstand je smart home bewaken en kijken wat je huisdier aan het doen is. Ook kun je met de robot gesprekken voeren en hem gebruiken als slimme speaker.

LG onthult zijn nieuwe Smart Home AI Agent in januari tijdens de techbeurs CES 2024 in Las Vegas. De robot-tweevoeter kan meldingen van slimme apparaten in huis geven, bijvoorbeeld dat je verwarming nog aan staat terwijl je buiten de deur bent. Of dat je een raam open hebt laten staan of dat je televisie nog aan staat. Met dit soort functies kun je volgens LG 'energie besparen'.

Ook kun je ermee op afstand naar je kat of hond kijken terwijl je op kantoor zit. Net als slimme speakers zoals de Apple HomePod of de Google Home kan de LG-robot je ook het weerbericht voorlezen, je ergens aan herinneren of je in slaap sussen met een ontspannend muziekje.

Emoties herkennen

De robot werkt met het Robotics RB5-platform van chipfabrikant Qualcomm, een combinatie van hardware en software met AI-functies. Zo kan de robot dankzij AI automatisch gezichten en stemmen herkennen en de emoties van mensen in de ruimte verwerken op basis van je stem en gezichtsuitdrukkingen. 

Als je thuiskomt, begroet de AI-robot je bij de voordeur en gaat hij een gesprekje aan om je humeur te bepalen. Vervolgens kiest hij muziek die bij je stemming past. De robot kan zelf ook ‘emoties’ tonen door van houding te veranderen. 

Waarschuwen voor verdachte situaties

In zijn gezicht zit een camera, een speaker en meerdere sensoren, waarmee hij kan navigeren en kan kijken en luisteren. De robot kan daarnaast de temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit in je huis meten. 

De robot kan zich volgens LG vrij bewegen binnenshuis en is ook te gebruiken om op huisdieren te passen. Bovendien kan het apparaat je waarschuwen als hij ongebruikelijke activiteiten detecteert. Volgens LG-topman Lyu Jae-cheol is het doel van dit soort robots uiteindelijk om 'klanten te helpen met huishoudelijke taken'.

De prijs van de robot heeft LG nog niet bekendgemaakt.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.