Tesla's robot is nu soepeler en sneller, en kan zelfs dansen

©Tesla

Tesla's robot is nu soepeler en sneller, en kan zelfs dansen
13 december 2023 om 10:56

Elon Musk heeft op X een video gedeeld over de nieuwste versie van Tesla's menselijke robot, de Optimus. De bewegingen van de robot zien er soepeler uit en hij loopt 30 procent sneller dan bij de onthulling in mei, toen Tesla de eerste generatie van de robot liet zien.

Tesla onthulde de Optimus begin 2021 en beweerde dat deze robot veel gevaarlijke en repetitieve taken zal kunnen overnemen van de mens. Eind vorig jaar onthulde Musk de eerste grote update van de Optimus, nu zien we stapje voor stapje waar de robot heen gaat. In de nieuwste video toont Optimus allerlei taken met verbeterde balans en lichaamscontrole terwijl hij op een natuurlijke manier beweegt.

Door een gewichtsvermindering van 10 kilo, een verbeterde geometrie van de menselijke voet van de robot met afzonderlijk bewegende tenen en andere verbeteringen kan de robot nu sneller bewegen. Ook kan Optimus nu kwetsbare producten zoals eieren oppakken door de vernieuwde handen met druksensoren.

Hij kan ook een Musk-achtig dansje

Aan het einde van de video kregen we zelfs al een sneak peek te zien van hoe soepel de robot kan dansen. Wel voelt het nog wel een beetje houterig, zoals Musks eigen dansmoves op het podium bij Tesla-events.

Voorlopig richt de robot zich op dansen en fabriekshandelingen, maar in de toekomst moet het ook mogelijk worden om de robot naar de supermarkt te sturen om nog even snel wat te halen, voegt Elon Musk toe.

Bekijk de hele video hieronder.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.