©Unsplash

Microsoft Copilot is er nu als app voor iPhone en Android

Microsoft Copilot is er nu als app voor iPhone en Android

30-12-2023 10:38 Laatste update: 31-12-2023 10:55

Vragen beantwoorden, afbeeldingen maken, teksten opstellen: de kunstmatige intelligentietool Copilot van Microsoft heeft nu op zowel Android en iOS een app. In eerste instantie was de app alleen op Android beschikbaar, maar nu doen iPhone en iPad ook mee.

Copilot is de AI van Microsoft en die is gebaseerd op de technologie van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Het taalmodel achter ChatGPT is GPT-3,5 en dat van Copilot is het iets betere GPT-4. Voor het afbeeldingen genereren is bovendien van een ander model van OpenAI gebruikgemaakt, namelijk dat van Dall-E. Copilot komt in de plaats van Bing Chat en dit is wat Copilot zoal kan doen:

Vragen beantwoorden

Net als aan ChatGPT of aan Google Bard kun je Copilot vragen stellen die worden beantwoord. Misschien wil je weten hoeveel kilometer het is van Almere naar Leeuwarden of hoe het kan dat een Mentos in een fles cola voor een fontein zorgt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het ChatGPT vragen, maar wees je er wel altijd van bewust dat zijn antwoorden soms niet kloppen en dat je iets beter kunt dubbelchecken voordat je iets met die informatie doet.

Afbeeldingen genereren

Wil je graag een afbeelding bij je mail zetten om iets duidelijk te maken (of grappiger), dan kun je met Copilot ook afbeeldingen genereren. Dit is te vinden onder de naam Image Creator. Let wel, het is niet mogelijk om afbeeldingen te maken van geweld of van bijvoorbeeld beroemdheden. Maar wil je laten zien aan welke stijl je denkt voor het nieuwe logo van je bedrijf, of een fotorealistische afbeelding maken van een blauwe banaan, dan kan Copilot je daarbij helpen.

Content schrijven

Wil je een sollicitatiebrief schrijven, een e-mail of een persbericht? Je hoeft Copilot slechts wat steekwoorden te geven en er rolt een tekst uit. Je kunt aangeven in welke taal je de tekst graag wil en hoeveel woorden deze moet zijn, al is de AI niet altijd in staat zich daar helemaal aan te houden. Wil je liever wat minder tekst, maar alleen een zin om bij een post op Instagram te zetten, dan kun je ook dit aan Copilot overlaten.

Samenvattingen maken

Stuurt een collega een lang artikel waaruit je alleen de hoofdpunten wil weten? Plak het artikel in Copilot om hem te laten samenvatten wat erin staat. Dat scheelt je leestijd, en je weet toch wat de hoofdpunten zijn. Ook kun je bijvoorbeeld Copilot actiepunten laten opschrijven op basis van de notulen van je meeting. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.