©Unsplash

Amerikaanse familie maakt van vakantie een 'whodunnit' door Apple AirTag

Amerikaanse familie maakt van vakantie een 'whodunnit' door Apple AirTag

30-12-2023 15:30 Laatste update: 31-12-2023 10:48

De Apple AirTag wordt regelmatig door mensen aan hun bagage vastgemaakt. Op die manier weten ze of hun koffer per ongeluk toch achterbleef op de vertreklocatie, maar ook of iemand er niet met die dure tas vandoor is. Dat laatste overkwam een Amerikaans gezin, waardoor hun vakantie ineens een heel andere wending kreeg.

Normaliter als je bagage na het vliegen niet op de band staat, dan is de kans groot dat de bagage-afhandelaar of de vliegmaatschappij een foutje heeft gemaakt. Heel vervelend, maar vaak wordt een koffer of tas dan nog nagebracht, mits deze wordt gevonden. Gaat er echter iemand met je bagage vandoor, dan kun je daar geen beroep op doen. Een gezin uit Florida overkwam het en nam het heft in eigen hand.

Apple AirTag

De familie ging op vakantie naar de bergen van North Carolina, maar zijn er niet echt aan toegekomen om van die bergen te genieten. Ze maakten van hun vakantie een soort whodunnit, want ze moesten achter de dief aan die er met hun bagage vandoor was. Gelukkig hoefden ze niet bij 0 te beginnen, want ze waren zo slim geweest om een tracker aan de bagage te bevestigen: een Apple AirTag. Dit apparaat kan door de aanwezigheid van andere iPhones in de buurt zijn locatie doorgeven aan de eigenaar. 

Zo ook de AirTag van de familie Gavino. Queen City News schrijft dat moeders een AirTag had geplaatst die ze zo naar een huis in Gastonia, North Carolina wees. Ze besloten het wel veilig aan te pakken en niet zomaar bij de mogelijke dief aan te kloppen. Ze reden naar het huis en belde toen de politie. Die kwam naar het huis en inderdaad: de koffer van de Gavino’s lag daar in huis, plus de koffer van een ander slachtoffer wiens bagage was gestolen van het vliegveld. Het opvallende is dat die persoon ook een AirTag in de bagage had gestopt, waardoor de politie zelfs al van de zaak op de hoogte was.

Lege koffer

Het vervelende voor het gezin is dat de inhoud van de koffer praktisch verdwenen was, maar het is fijn dat de dader is opgepakt en straks wordt bestraft voor meerdere diefstalplegingen. Het is wel gerechtigheid, maar natuurlijk minder leuk om je vakantie hieraan te moeten spenderen. Aan de andere kant heeft het gezin er goed aan gedaan om een tracker aan de bagage toe te voegen: zonder dit apparaatje was het altijd een vraagteken geweest wat er toch met de bagage zou zijn gebeurd. Recent maakte een Utrechtse vrouw het ook mee, maar dan met haar fiets: ook daarbij is zo'n AirTag of andere tracker geen overbodige luxe. De gouden tip is wel om het apparaatje goed te verstoppen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.