©Unsplash

Deze oude gameconsole wordt nog steeds door miljoenen mensen gebruikt

Deze oude gameconsole wordt nog steeds door miljoenen mensen gebruikt

1 januari - 19:10

Het is qua gebruik niet te vergelijken met de huidige generatie gameconsoles, maar PlayStation 3 werd nog steeds miljoenen keren gebruikt in 2023. Het game-apparaat heeft inmiddels al twee opvolgers: PlayStation 4 en 5. 

Vergeleken bij die twee nieuwere gadgets werd PlayStation 3 een stuk minder gebruikt, maar alsnog toont het indrukwekkende aantallen voor een gameconsole die maar liefst 17 jaar geleden verscheen. PlayStation 3 werd in februari 2023 2 miljoen actieve gebruikers. Dat blijkt uit documenten die werden buitgemaakt tijdens de hack van studio Insomniac, waarbij ook informatie over zijn aankomende game Marvel’s Wolverine werd gelekt.

PlayStation 3

2 miljoen actieve gebruikers is helemaal niet slecht voor PlayStation 3, al ligt het aantal actieve gebruikers van de nieuwere consoles aanzienlijk hoger: de nieuwste Sony-console PlayStation 5 telde er die maand maar liefst 37 miljoen. PlayStation 4 doet er zelfs nog een schepje bovenop: in februari 2023 waren er 70 miljoen gebruikers actief op die console.

Nu zijn de verkoopcijfers van de consoles ook heel verschillend: van PS5 zijn er 50 miljoen verkocht, van PlayStation 4 117,2 miljoen en van PlayStation 3 87,4 miljoen. Ook zijn het cijfers van februari 2023: later in het jaar is niet bekend. De rollen tussen PlayStation 4 en 5 zijn mogelijk al wel wat gewijzigd.

Bluray

PlayStation 3 verscheen op 11 november 2006 in Japan en in 2007 volgde er een lancering in Europa. De console was populair, mede omdat het voor het eerst een ingebouwde Bluray-speler had. Hierdoor kon je er niet alleen games op spelen, maar ook films op Bluray mee bekijken. 

Destijds was dat een revolutie, omdat veel mensen toen nog dvd gebruikten. Op de Bluray-schijfjes van PlayStation 3 paste echter maar liefst zes keer meer informatie dan op de dvd. Dat betekende onder andere een flinke vooruitgang voor games, maar ook dat mensen bij aankoop van de PlayStation 3 geen aparte Bluray-speler meer nodig hadden.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.