© Unsplash

Musk komt tot inkeer: X zet weer titels bij artikelen maar wel anders dan voorheen

Musk komt tot inkeer: X zet weer titels bij artikelen maar wel anders dan voorheen

2 januari - 20:11

X, voorheen Twitter, plaatst weer titels bij posts met links naar nieuwsartikelen. Elon Musk, die het platform in 2022 overnam, liet de titels afgelopen oktober weghalen, omdat hij ze 'niet mooi' vond. De wijziging stuitte op veel kritiek van gebruikers en nieuwsmedia.

Wie naar de webversie van X gaat, kan sinds vandaag weer titels van nieuwsartikelen zien. Sinds oktober kon je enkel de voorbeeldafbeelding zien. Volgens Elon Musk was dat 'mooier', maar daardoor kon je niet meer meteen weten waar een artikel over ging. 

Toch zijn titels niet helemaal terug zoals voorheen. Ze verschijnen nu in een heel klein formaat binnen de afbeelding. Je kan ze linksbeneden in de afbeelding zien, als witte tekst op een zwart vak. Behalve titels van artikelen gaat het ook om de titels van webpagina’s. Lange titels worden niet volledig weergegeven omdat het vakje te klein is.

Zo ziet dat eruit bij een van onze posts:

Nog niet op iOS

Sinds Musk titels in oktober liet verwijderen, verscheen op dezelfde plaats simpelweg de naam van de website. Die wordt nu verplaatst naar onder de afbeelding, net boven het balkje met reacties, reposts, likes en views. 

De verandering werd nog niet doorgevoerd op de iOS-versie van de app. Op Android werd de update van oktober echter nooit doorgevoerd. Op die versie van de X-app zie je dus gewoon nog altijd titels zoals in het pre-Musk-tijdperk. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.