©Apple

Dit kun je met de Apple Vision Pro aan de mensen om je heen laten zien

Dit kun je met de Apple Vision Pro aan de mensen om je heen laten zien

3 januari - 15:12 Laatste update: 20:08

Apple heeft begin januari een nieuw patent verkregen. Daarin staat beschreven op welke manieren het buitenste display van de Vision Pro gebruikt kan worden. Het bedrijf denkt vooral aan manieren voor gebruikers om aan de buitenwereld te tonen waar ze mee bezig zijn.

In het patent worden verschillende icoontjes beschreven. Denk aan het weerbericht, een ‘niet storen’-teken of gewoon hartjes. Een andere optie, wanneer je de AR-functie van de bril gebruikt, is om robotogen weer te geven in plaats van je eigen ogen.

Potentieel krijg je ook de optie om te tonen met welke app je bezig bent. In het patent worden logo’s van verschillende grote merken getoond, waaronder YouTube en Zoom. In een van de afbeeldingen speelt de gebruiker een game, waarvan aan de buitenwereld het logo wordt getoond.

Komt dit er wel?

Het is nog niet bekend of de Vision Pro hier werkelijk toe in staat is. Bedrijven als Apple nemen immers wel vaker patenten op zaken die later niet geïmplementeerd worden. Het enige wat wel bekend is, is dat de ogen van gebruikers zichtbaar zullen zijn wanneer zij AR gebruiken. Wanneer zij in VR zitten, wordt de buitenkant van de bril ondoorzichtig. Of deze icoontjes ook aanwezig zijn, zal in februari blijken wanneer de Vision Pro op de markt komt.

Legendarische ontwerper

Opvallend aan dit patent is dat een van de uitvinders Jony Ive is. Ive stond lang aan het hoofd van het ontwerpteam van Apple. Zijn invloedrijke bijdragen omvatten het ontwerp van iconische producten zoals de iMac, iPod, iPhone en iPad. Ive speelde een cruciale rol bij het vormgeven van het uiterlijk en de gebruikerservaring van veel van Apple’s baanbrekende producten. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.