©Netflix

Game over: Netflix-games blijven mogelijk niet advertentievrij

Game over: Netflix-games blijven mogelijk niet advertentievrij

6 januari - 15:42 Laatste update: 15:43

Netflix is al een paar jaar flink aan de weg aan het timmeren om games beschikbaar te stellen aan het publiek. Het voordeel van de spellen die je via Netflix speelt is dat je er niet extra voor hoeft te betalen (alleen je gewone Netflix-abonnement). Bovendien zit er geen reclame in en kleven er geen extra kosten aan het spel (dus ook geen microtransacties). Eén van die dingen verandert mogelijk. Netflix zou toch advertenties willen aanbieden binnen games.

Grand Theft Auto, Oxenfree en Too Hot To Handle zijn bekende spellen die via Netflix Games speelbaar zijn. Je vindt ze in de Netflix-app onder Games, maar als je een spel hebt gekozen wordt deze wel als aparte app op je telefoon gezet. Er wordt getest met de mogelijkheid om Netflix-games ook op de televisie te kunnen spelen, maar zo ver is het nog niet. Ook wordt er blijkbaar gespeeld met het idee om geld te verdienen met de games, namelijk door er toch reclame in te laten zien.

Extra kosten

Wall Street Journal schrijft dat er ook wordt overwogen om de meer premium titels te voorzien van een extra bedrag dat je moet betalen als je ze wil spelen. Netflix ziet graag dat mensen internet open en eerlijk discussiëren over de strategie en dat betekent dat dit soort plannen ook de revue passeren. Dat het geld wil verdienen met games is geen verrassing: hoewel het games in zijn app heeft gezet op een heel laagdrempelige manier, zal het hier ongetwijfeld op een bepaald moment actiever geld mee willen verdienen. 

Hoewel, in 2023 zei het: “We willen een gedifferentieerde game-ervaring, en een deel daarvan is het geven van de mogelijkheid aan makers van games om na te denken over het bouwen van games puur vanuit het perspectief van het plezier van de speler en zich geen zorgen te hoeven maken over andere vormen van geld verdienen, of het nu advertenties zijn of in-game betaling.” Dat kan echter veranderen als veel medewerkers achter een plan gaan staan om games toch van advertenties of een extra fee te voorzien.

GTA, Oxenfree en Too Hot to Handle

Op dit moment spelen er volgens geruchten steeds meer mensen spellen via Netflix, maar in oktober was dat minder dan 1 procent van het wereldwijde abonneebestand van de streamingdienst. Tegelijkertijd werd een spel als Too Hot To Handle: Love is a Game 7 miljoen keer gedownload sinds zijn release in 2022. Er werden bovendien in totaal 81,2 miljoen Netflix-spellen gedownload in 2023. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.