©Tribute Games

Netflix blijft zich op games storten: enorm veel nieuwe titels in de maak

Netflix blijft zich op games storten: enorm veel nieuwe titels in de maak

15 december 2023 om 14:38

Netflix houdt zich nu al twee jaar met games bezig en de streamingdienst heeft geen plannen om daarmee te stoppen.

"Het is niet alsof we het even uitproberen", vertelt Mike Verdu van Netflix-games tegenover Axios. "We zijn erg tevreden met de aandacht tot nu toe. Onze leden ontdekken games, ze genieten ervan en het aantal mensen dat speelt groeit."

In het afgelopen twee jaar heeft Netflix meer dan tachtig games uitgebracht. Deze games kun je downloaden via de App Store of Play Store, waarna je inlogt met je Netflix-account en zonder extra te betalen en zonder reclames kunt spelen. Het gaat daarbij nog om games die door derden zijn ontwikkeld, soms voor andere platforms. Zo bracht Netflix voor smartphones de Ninja Turtles-game uit die al succes had op spelcomputers en pc.

Netflix promoot de games nauwelijks. "We willen onze leden verbinden met de games waarvan ze zullen genieten en dat hoeft niet in één keer", stelt Verdu. Daarvoor wordt onder andere het beroemde Netflix-algoritme ingezet.

Ook games voor het grote scherm

Een groot deel van deze games is dus aangekocht, maar Netflix heeft de afgelopen jaren ook twee gamestudio's gebouwd en nog vier studio's gekocht. Die maken onder andere games gebaseerd op bekende Netflix-series. Zo zijn er smartphonegames beschikbaar gebaseerd op Stranger Things, Nailed It! en Love is Blind. Netflix heeft nu meer dan tien eigen games in ontwikkeling, en met third party studio's erbij zijn het er nu negentig Netflix-games in ontwikkeling.

In de toekomst moeten er ook games uitkomen voor het grote scherm, vanuit een nieuwe studio in Los Angeles. Netflix heeft ook testen uitgevoerd om games naar de televisie te streamen met de smartphone als controller, maar volgens Verdu duurt het nog wel even voordat dit breed wordt uitgerold.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.