©Unsplash

Google Maps laat je 3D-gebouwen zien tijdens het navigeren

Google Maps laat je 3D-gebouwen zien tijdens het navigeren

7 januari - 16:09 Laatste update: 18:38

Het is in Google Maps mogelijk om de wereld in 3D te bekijken. Dat is bijvoorbeeld handig als je wil oriënteren waar je je bevindt. Je ziet zo namelijk beter hoe een gebouw eruitziet en dat is een belangrijk herkenningspunt. Google denkt dat mensen er ook baat bij hebben dit te kunnen bekijken tijdens het navigeren.

De gebouwen die 3D worden weergegeven zijn niet massief: je kunt er doorheen kijken, zodat je goed kunt blijven bekijken hoe de weg loopt en waar jij je bevindt. In het lichtgrijs zie je de omtrek van een gebouw en dat moet bij het navigeren zorgen voor wat meer duidelijkheid over waar je bent. Of het nu gaat om bepalen welke kant je dan op moet rijden of verder kijken naar waar je precies rechtsaf moet slaan: het biedt net even wat meer informatie dan bij een platte kaart.

3D-weergave Google Maps

Op dit moment wordt deze 3D-weergave nog getest en het is dus niet bekend wanneer iedereen hier gebruik van kan maken, schrijft 9to5Google. Ook is het niet zeker of het voor alle navigatiemethoden geldt, maar het lijkt er wel op. Zo kun je als je wandelt in bijvoorbeeld een druk stadscentrum van een grote stad sneller aan de hand van gebouwen zien welke richting je op kunt gaan, terwijl het bij autorijden waarschijnlijk vooral helpt in het vooruit kijken. 

De 3D-weergave is nu al een optie buiten navigeren om. Je vindt het als je Google Maps op je smartphone opent en naar de verschillende kaartlagen gaat. Dat is te herkennen aan het icoon met het vierkantje in een soort stapel. Je kunt dan kiezen voor het kaarttype (standaard, satelliet, terrein) of kaartgegevens (openbaar vervoer, verkeer, fietsen, 3D, street view, natuurbranden en luchtkwaliteit). Zo kun je alvast bekijken hoe die 3D-weergave bevalt. 

Gebouwen in 3D

De 3D-weergave binnen navigatie wordt niet standaard getoond: je moet deze eerst aanzetten en bovendien voldoende inzoomen om het te kunnen bekijken. Maar eerst moet de functie nog naar de stabiele versie van Google Maps komen en wanneer dat staat te gebeuren is nog onbekend.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.

©Unsplash