© Belkin

Deze telefoonhouder gebruikt Apple-tech om je te volgen

Deze telefoonhouder gebruikt Apple-tech om je te volgen

8 januari - 13:35 Laatste update: 13:35

Accessoiremaker Belkin heeft een dock voor de iPhone aangekondigd die via speciale Apple-technologie heen en weer kan bewegen. Op die manieren proberen je telefoon en de houder jou in beeld te houden tijdens bijvoorbeeld een videogesprek.

Apparaten die de telefooncamera op jou gericht houden bestaan al langer, maar Belkin is de eerste die hierbij Apples nieuwe DockKit-technologie gebruikt. Zodra je de iPhone koppelt via de MagSafe-houder, wordt een rechtstreekse verbinding met het toestel gemaakt. De iPhone-camera vertelt vervolgens aan de Belkin-dock hoe hij moet bewegen om de persoon in kwestie in beeld te houden.

Apple speelt al langer met cameratracking. Bij webcams in Macs kun je bijvoorbeeld de beller gecentreerd houden, zodat het beeld precies goed wordt uitgelijnd. Dat werkt ook als je bijvoorbeeld gaat FaceTimen op een apparaat. De camera probeert dan iedere beller goed in beeld te brengen, zelfs als het om een hele groep gaat.

DockKit doet min of meer hetzelfde, maar dan met een daadwerkelijke motor in een iPhone-houder. Het toestel wordt heen en weer bewogen om het onderwerp in kwestie goed te kadreren. Een meegeleverde 30 watt-adapter kan de iPhone in de tussentijd van stroom voorzien - of je kunt hem 5 uur lang gebruiken op de ingebouwde accu.

175 dollar

De Belkin Stand Pro zal vanaf 180 dollar worden verkocht, al is nog niet bekend wanneer hij in de winkels zal verschijnen. Vermoedelijk zal het apparaat ook in de Apple Store opduiken.

Apple en Belkin werken al best lange tijd nauw samen op de accessoiremarkt. De fabrikant mocht bijvoorbeeld ook als eerste een iPhone-houder maken om het toestel bovenop een MacBook of iMac te bevestigen, zodat je de camera als webcam kunt gebruiken.