©Oro

Je hond is niet meer alleen want de oppasrobot speelt met hem

Je hond is niet meer alleen want de oppasrobot speelt met hem

10 januari - 22:19 Laatste update: 22:19

Het Indiase Ogmen Robotics pakte op techbeurs CES 2024 uit met een erg opmerkelijke robot. Die is gebouwd voor interactie, niet met mensen, maar met je hond als die alleen thuis zit. 

De robot, genaamd ORo, is in staat om voor je hond te zorgen wanneer je niet thuis bent. Er is een ingebouwde automatische voedselkom die op een door jou gekozen tijd eten voorziet. Wanneer je hond braaf is, kan je van een afstand ook zelf snacks geven met de ORo. 

Verveelt je hond zich? Dan kan de ORo ballen gooien, tenminste als je hond die daarna wil teruggeven. Potje hardlopen in huis? De ORo kan je pup vanzelf bijhouden, door gebruik te maken van een ingebouwde camera en lidar-systeem. Er is ook een ingebouwd systeem dat de medische geschiedenis van je hond bijhoudt.

Zelf controle overnemen

Je kan de controle over de robot ook zelf overnemen. Met een ingebouwde speaker kan je met je hond praten, terwijl een microfoon opneemt wat je trouwe viervoeter terugblaft. Je kan zelfs je gezicht tonen aan je hond, via een scherm bovenop de ORo.

Volgens de fabrikant kan de ORo door middel van kunstmatige intelligentie bijleren. Met AI leert de gadget de gedragspatronen van je hond kennen, waardoor die na een tijdje beter kan reageren wanneer er iets mis is of als je hond zich verveelt. Is het probleem te groot, dan contacteert de ORo je persoonlijk om zelf in te grijpen. 

799 dollar

De ORo kan in de VS vooruit besteld worden en wordt vanaf april 2024 geleverd. Voor de robot tel je 799 dollar neer, waarvan 500 dollar pas als je hem geleverd krijgt. Je kan ook een abonnement nemen voor premiumfeatures in de bijhorende app. Dat kost 15 dollar per maand.

Of en wanneer de ORo naar Nederland komt, is momenteel nog niet bekend. Het promotiefilmpje van de robot is hieronder te bekijken:

Bekijk meer hoogtepunten van techbeurs CES 2024.

Blijf op de hoogte: volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.