©Unsplash

Honderden ontslagen bij Google: Fitbit, AR en de Google Assistent getroffen

Honderden ontslagen bij Google: Fitbit, AR en de Google Assistent getroffen

11 januari - 09:33 Laatste update: 11:56

Bij Google zijn honderden medewerkers ontslagen. Voornamelijk bij de hardware-afdeling, maar ook bij het team achter de Google Assistent.

Google zegt in een statement dat het merendeel van de ontslagen de AR-afdeling van het bedrijf treft. Daar rommelde het al een tijdje. Zo vertrok het hoofd van de afdeling een jaar geleden om zich elders met kunstmatige intelligentie bezig te houden, en werd er een bril voor augmented reality geannuleerd.

Bij het team achter de Google Assistent zijn honderden mensen ontslagen. Tegenover Semafor bevestigt Google dat er meer naar kunstmatige intelligentie wordt gekeken om zijn producten te verbeteren. Eerder kondigde Google al aan dat AI-functies van chatbot Bard aan de Google Assistent worden toegevoegd.

Fitbit en Pixel gaan samen

Ook Fitbit is getroffen. Mede-oprichters van het merk, James Park en Eric Friedman, vertrekken bij Google. Google bevestigt tegenover website 9to5Google dat de hardwareteams van Fitbit, Pixel en Nest worden samengevoegd.

Google nam Fitbit twee jaar geleden over voor 2,1 miljard dollar. Fitbit-functies verschijnen inmiddels op de Google Pixel-smartwatches, terwijl Pixel-technologie in de Fitbit-trackers wordt gestopt. Eerder haalde Google al Fitbit-producten van de markt in landen waar de Google Pixel niet wordt verkocht.

Nog meer ontslagrondes

Tegenover website The Verge stelt een woordvoerder van Google dat "Een aantal van onze teams veranderingen heeft doorgevoerd om efficiënter en beter te werken". De woordvoerder zegt tevens dat "enkele teams dit soort organisatorische veranderingen blijven doorvoeren, waardoor wereldwijd rollen kunnen verdwijnen." Dat kan erop wijzen dat er meer ontslagrondes zullen volgen.

Vakbond The Alphabet Workers Union schrijft op X dat de ontslagen onnodig zijn. "Het bedrijf kan niet doorgaan met het ontslaan van onze collega's, terwijl het elk kwartaal miljarden verdient."

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.