©Derucci

Dit kussen vermindert snurken: eindelijk rustig slapen?

Dit kussen vermindert snurken: eindelijk rustig slapen?

11 januari - 22:51 Laatste update: 12 januari - 01:43

Er is hoop op een goede nachtrust voor partners van snurkers. De Chinese fabrikant DeRUCCI heeft op de gadgetbeurs CES 2024 een nieuw anti-snurk-kussen aangekondigd. Doordat het kussen vol technologie zit, kan het de positie van het hoofd van de slaper automatisch steeds iets aanpassen. Dat moet het snurken flink verminderen.

Eerst kan je het anti-snurk-kussen met een app op je smartphone verbinden. Daarin stel je een comfortabele positie voor je hoofd in voordat je gaat slapen. Tijdens je slaap doet het kussen de rest.

De sensoren in het kussen detecteren kleine bewegingen van je hoofd, die aangeven dat je mogelijk aan het snurken bent. Het kussen reageert dan door je hoofd iets te verplaatsen. Dit leidt volgens de tests van het bedrijf tot 89 procent minder snurken. Bovendien hoopt DeRucci het risico op slaapapneu – waarbij je problemen hebt met je ademhaling tijdens het slapen – te verminderen.

Slim matras

Het bedrijf brengt niet voor het eerst slimme slaapapparatuur uit. Zo introduceerde het ook een slim matras dat je slaap kan monitoren. De 23 sensoren in het matras houden onder meer temperatuur, slaappositie en hartslag bij. Ook heeft het matras een laag luchtkussens die reageren op je positieveranderingen om je rug, nek en heupen beter te ondersteunen.

Het slimme matras kost omgerekend ruim 7500 euro. Ook het anti-snurk-kussen is prijzig: een slordige 885 euro.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.