©Swarovski

Deze slimme verrekijker herkent elke vogel meteen

Deze slimme verrekijker herkent elke vogel meteen

11 januari - 22:23 Laatste update: 12 januari - 01:42

De nieuwste gadget van Swarovski is voor mensen die tijdens het wandelen in de natuur moeite hebben met het herkennen van vogels en andere dieren. Met een druk op de knop identificeert hun verrekijker de vogel, de vlinder of een ander dier.

Het enige wat je hoeft te doen is scherpstellen op de vogel in kwestie. Vervolgens klik je op een knop en een paar seconde later zie je door de verrekijker de naam van de vogel verschijnen. De database die de verrekijker AX Visio hiervoor gebruikt, bevat maar liefst 9000 soorten vogels, dus de kans dat de verrekijker niet goed weet welke vogel er op die boomtak zit is miniem. 

Ook vlinders en andere dieren

Maar dat is niet alles. Als je een verrekijker eenmaal slim hebt gemaakt, kan je net zo goed nog een stapje verder gaan. Je kan bijvoorbeeld ook vlinders, libellen en zoogdieren opzoeken via de verrekijker door hem met een draaiwiel in een andere modus te zetten. Ook kan je later zelf nog databases van andere objecten toevoegen.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Bovendien kan je met de ingebouwde camera foto’s en video’s maken. Die kan je op de 8GB interne opslag opslaan of naar je smartphone versturen, zodat je op sociale media kan delen wat je gezien hebt.

Maar ook als je in real-life wil laten zien waar de vogel precies zit aan je medevogelspotter, kan dat met deze verrekijker. Als je een mooie vogel ziet, tag je dat en geef je de verrekijker door. De verrekijker leidt de volgende persoon dan naar de vogel met behulp van pijlen in een overlay.

Stevige prijs

De verrekijker biedt een vergroting tot 10 keer en heeft een 13 megapixel-resolutie (4208x3120). De batterijduur is zo'n 15 uur en de gadget heeft ook een bijbehorende app voor de iPhone en Android

Als je de show wil stelen met deze slimme verrekijker, moet je wel diep in de buidel tasten. De Ax Visio kost 4600 euro.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.