© Tesla

Tesla snijdt alwéér in prijs van Model Y: duizenden euro’s goedkoper

Tesla snijdt alwéér in prijs van Model Y: duizenden euro’s goedkoper

17 januari om 16:11

Tesla heeft in Nederland de vanafprijs van de Model Y verlaagd. Daarmee wil de autofabrikant het voertuig "toegankelijker maken voor meer mensen."

Een Model Y kost vanaf vandaag 43.993 euro bij Tesla, of 41.043 met een SEPP-subsidie. De oude vanafprijs lag tweeduizend euro hoger, op 45.993 euro.

Tesla zegt geen geen verlies te lijden onder de lagere prijs. In plaats daarvan is het productieproces aangescherpt, waardoor de auto kosteneffectiever kan worden gemaakt.

De prijsverlaging geldt voor meer modellen: ook de Long Range is nu goedkoper en koop je voor 50.993 euro. Wie een Model Y Performance in huis haalt, doet dat nu voor 56.993 euro. Die twee auto’s kostten eerst respectievelijk 54.993 en 60.993 euro.

Tweede keer in korte tijd

Het is de tweede keer op rij dat Tesla in de prijs van de Model Y snijdt: hetzelfde gebeurde recent nog in november, toen het aankoopbedrag ook met tweeduizend euro werd verlaagd.

De Model Y was afgelopen jaar de meest verkochte nieuwe auto in Nederland. Er zou ook een facelift voor de populaire Tesla-auto gepland, maar het duurt waarschijnlijk nog even tot deze ook naar Nederland komt: de fabriek in Berlijn, vaan Tesla’s Europese auto’s worden gefabriceerd, zou nog niet zijn omgebouwd om de Model Y-upgrade te kunnen maken.