©Bright

Waarom de vernieuwde Tesla Model Y hier nog op zich laat wachten

Waarom de vernieuwde Tesla Model Y hier nog op zich laat wachten

2 januari - 20:54

Voor de Tesla Model Y zit er een grote facelift aan te komen. Moet je daarom de huidige Model Y laten staan?

De Tesla Model 3 is al vernieuwd en daarmee is zijn tweelingbroer de Model Y de enige die nog niet vernieuwd is met een beter interieur en een scherm voor de achterpassagiers. Zonder enige twijfel komt die update er. Bloomberg zegt dat de fabriek in Shanghai omgebouwd wordt en de Model Y daar dus dit jaar zeker een nieuwe versie gaat bouwen.

Meest verkochte auto van Nederland

In Nederland was afgelopen jaar de Tesla Model Y de meest verkochte auto in Nederland. Er staan dus ongetwijfeld weer veel mensen te popelen om een Model Y te bestellen. Moeten die allemaal wachten? De verbeterde Model Y zal vermoedelijk dusdanig veel beter en niet duurder zijn dat het in eerste instantie het wachten waard lijkt.

De Model 3-update maakte de auto aerodynamischer, stiller en bracht standaard geventileerde stoelen, een scherm achterin en 65 watt usb-c aansluitingen. Daar zou ik bij de Model Y normaliter best een klein jaartje op willen wachten.

Nog even geduld in Europa

Het probleem is echter dat de Europese Model Y-modellen in Berlijn worden gemaakt en er geen garantie is dat die fabriek ook dit jaar al wordt omgebouwd voor de nieuwe Model Y. In de Verenigde Staten staat nog steeds de oude Model 3 in de showrooms.

Als je de beslissing nog even kunt rekken, zou ik dat zeker doen, in de hoop dat de komende maanden meer duidelijk wordt.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.