©Zonneplan/Samsung

Alles over de nieuwe AI-thuisbatterij en de Samsung Galaxy S24

Alles over de nieuwe AI-thuisbatterij en de Samsung Galaxy S24

17 januari om 19:17
Laatste update: 17 januari om 20:52

Deze aflevering van onze Bright Podcast staat grotendeels in het teken van energie. Slimme gadgets veranderen de markt en daar praten we over met onze gast, Frank Breukelman van Zonneplan. Hij praat ons bij over de AI-batterij van Zonneplan die zichzelf terugverdient, en we doen een energie-deep-dive. Verder: onze eerste reactie op de gloednieuwe Samsung Galaxy S24-smartphones.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app.

Zonneplan onthulde vandaag zijn Nexus-thuisbatterij, die zichzelf belooft terug te verdienen. Daar praten we over met Frank Breukelman van Zonneplan, die ook de rest van de veranderende energiemarkt toelicht.

Verder bespreken we de nieuwe Samsung Galaxy S24-toestellen en meer nieuws over batterijen, van in de Efteling tot in je fiets.

Luister hier de Bright Podcast.

Sponsors:

Ga naar Calco.nl voor meer informatie over betaalde traineeships om je naar IT te laten omscholen.

Claim je gratis ticket voor de Webwinkel Vakdagen op 23 en 24 januari in Jaarbeurs Utrecht.

Tips uit deze aflevering:

Podcast: De Groene Nerds, een podcast over slim omgaan met energie. Hun aanstaande aflevering staat zelfs in het teken van thuisbatterijen, voor als je door deze aflevering nieuwsgierig bent geworden.

Serie: True Detective: Night Country, het vierde seizoen op HBO Max. Dit seizoen lijkt het niveau te evenaren van het veelgeprezen eerste seizoen met Matthew McConaughey en Woody Harrelson. Daarna zakte de misdaadserie wat weg. Dit keer speelt het verhaal zich af in Alaska waar acht wetenschappers zijn verdwenen. Met een nieuwe showrunner in plaats van Nic Pizzolatto, Issa Lopez, en ook vrouwelijke hoofdrolspelers dit keer: Jodie Foster en Kali Reis.

Game: The Last of Us Part II Remastered voor de PlayStation 5. Kost 50 euro als je ‘m nog niet had, maar nog beter: 10 euro als je de game al wel hebt gekocht voor de PS4. Je krijgt natuurlijk verbeterde graphics: 4K, ray-tracing etc. Maar nog beter zijn de andere toevoegingen.

Nieuw is de roguelike-modus No Return. Als een arcade-game vecht je jezelf dan door zombies, waarbij je zelf instelt hoe moeilijk alles is – je gaat door tot je dood bent, en je bekijkt daardoor de actie van de game op een heel andere manier, waardoor je in het verhaal misschien wat zelfverzekerder te werk gaat.

Daarnaast zitten er drie deleted scenes in deze remaster. Drie levels dus, die de game uiteindelijk niet gehaald hebben. Die kan je alsnog spelen, maar ze zijn niet allemaal even af. Game-regisseur Neil Druckmann leidt de levels in en vertelt waarom ze de game niet gehaald hebben.

Evenement: Games Done Quick, waarbij games met allerlei trucks en door bugs en glitches zo snel mogelijk worden uitgespeeld. Voor het goede doel, en met publiek en toelichting. Dat maakt dus veel vermakelijker en begrijpelijker dan de gemiddelde game-speedrun: die kunnen nog weleens ingewikkeld zijn. Games Done Quick doet het toch anders, met dit jaar bijvoorbeeld ook een hond.