©Google

Dit zijn de nieuwe Google AI-functies op de Samsung Galaxy S24

Dit zijn de nieuwe Google AI-functies op de Samsung Galaxy S24

17 januari - 19:00 Laatste update: 19:00

Gebruikers van de nieuwe Samsung Galaxy S24-telefoons krijgen toegang tot de nieuwste Gemini AI-modellen van Google. Wat kun je daar allemaal mee doen op je mobiel?

Meerdere van de standaard Samsung-apps op de Galaxy S24, zoals de toetsenbord-app en de apps voor het maken van notities en geluidsopnames, gaan het geavanceerde AI-model Gemini Pro van Google gebruiken, onder meer voor automatische samenvattingen. Ook krijgt de Gallery-app op de Galaxy S24 toegang tot het Google AI-model Imagen 2 voor het genereren van afbeeldingen en het doen van allerlei fotobewerkingen.

Emoji maken op basis van je foto's

Daarnaast krijgt de Galaxy S24-serie ook Gemini Nano ingebouwd, wat volgens Google 'het meest efficiënte model voor taken op het apparaat' is. In de Google Berichten-app op de S24 wordt dit lichte model Gemini Nano gebruikt voor de functie Magic Compose. Daarmee genereer je berichten in verschillende schrijfstijlen, zoals formeel of lyrisch. En met functie Photomoji kun je een nieuwe emoji maken van je eigen foto's met behulp van de Google AI.

De Galaxy S24 is ook een van de eerste smartphones met de nieuwe Google-zoekfunctie Circle to Search. Daarmee kun je Google iets vragen door een deel van het scherm in elke Android-app te omcirkelen of te markeren, en daarna je vraag te stellen. Dat kan handig zijn om bijvoorbeeld erachter te komen van welk merk een bepaald kledingstuk op een foto is.

Gemini Ultra

Samsung is verder een van de eerste partners van Google die het grootste AI-model Gemini Ultra gaat testen, voor zeer complexe taken. Gemini Ultra komt pas later dit jaar beschikbaar voor ontwikkelaars en zakelijke klanten. De nieuwe mogelijkheden van het Ultra-model worden later bekend.

Android Auto

Android Auto krijgt op de Galaxy S24 ook extra functies die met AI werken, waaronder het samenvatten van lange teksten of drukke groepschats terwijl je aan het rijden bent.

Android Auto kan ook relevante antwoorden of acties voorstellen zonder dat je je telefoon hoeft aan te raken, bijvoorbeeld automatisch navigeren naar een lunchplek die een vriend met je heeft gedeeld.

Meer nieuws over Android.