©Unsplash

Praten en stemmen: WhatsApp Kanalen kan nu nog meer leuks

Praten en stemmen: WhatsApp Kanalen kan nu nog meer leuks

18 januari - 09:36

WhatsApp blijft doorstomen met nieuwe mogelijkheden. De Kanalen-functie wordt nu uitgebreid met polls en spraakberichten.

WhatsApp heeft de nieuwe mogelijkheden bekendgemaakt via Threads, het zusternetwerk van Instagram. Afgelopen zomer introduceerde WhatsApp de functie Kanalen, waar we bij Bright sinds oktober gebruik van maken. Via een Kanaal volgt je updates van bekendheden, nieuwssites en meer.

Kanalen zijn handig, maar het is wel vooral éénrichtingsverkeer. Beheerders van Kanalen konden de boel al wat opleuken met emoji-reacties, die gebruikt werden als provisorische polls. Nu komen er dus echte polls in WhatsApp Kanalen, die net zo werken als de peiling-functie die al in chats en groepschats beschikbaar was. Beheerders kunnen een vraag stellen, een aantal antwoorden opgeven en bepalen of er één of meerdere antwoorden gegeven mogen worden.

Spraakberichten en Status

Sommige WhatsApp Kanalen hebben de functie al, maar deze wordt stapsgewijs uitgerold. Dat geldt ook voor de andere toevoeging: de mogelijkheid om spraakberichten naar een Kanaal te sturen. Spraakberichten zijn populair op WhatsApp, nu al worden er dagelijks gemiddeld 7 miljard verstuurd.

Verder kunnen beheerders de updates van hun kanaal ook makkelijk doorplaatsen op hun WhatsApp Status. Die Stories-achtige functie zit al jaren in WhatsApp, en lijkt op de functie die ook in Instagram en Facebook zit. Bij alledrie de platformen zou die functie met 24-uurs berichten ruim 500 miljoen actieve gebruikers hebben.

Lees meer nieuws over WhatsApp.