©Unsplash

WhatsApp voegt weer een langverwachte functie toe

WhatsApp voegt weer een langverwachte functie toe

12-12-2023 19:59 Laatste update: 20:00

WhatsApp rolt de nieuwe mogelijkheid uit om berichten vast te pinnen. Dat kan zowel in individuele chatgesprekken als in WhatsApp-groepen.

Het vastpinnen is bij WhatsApp-gesprekken niet alleen mogelijk met tekstberichten, maar ook met onder andere foto’s en polls. Je kunt maar één bericht tegelijk vastbinnen bovenaan een chat. De functie werkt ook in WhatsApp-groepen.

Het vastpinnen van berichten kan erg handig zijn, bijvoorbeeld om snel een adres waar je met vrienden hebt afgesproken te vinden. Of binnen groepen om de leden altijd te wijzen op de regels.

Zo werkt pinnen op WhatsApp

Je kunt een bericht vastzetten door lang op een item te drukken en daarna Pin in het menu te selecteren. Daarna krijg je de keuze of je het wilt vastpinnen voor 24 uur, 7 dagen of 30 dagen.

Beheerders van WhatsApp-groepen kunnen instellen dat alleen zij een bericht kunnen vastzetten, of dat iedereen in de groep dat mag doen. 

Spraakberichten en kanalen

Afgelopen week rolde WhatsApp ook al een andere nieuwe functie uit: spraakberichten die na één keer luisteren automatisch verdwijnen.

Of de nieuwe vastpinfunctie binnenkort ook werkt op de nieuwe WhatsApp-kanalen is nog niet duidelijk. Blijf op de hoogte door ons Bright WhatsApp-kanaal te volgen.