©Bright

Dit is de eerste elektrische racefiets van Decathlon

Dit is de eerste elektrische racefiets van Decathlon

18 januari - 20:20

Decathlon maakt al jaren verschillende soorten e-bikes, maar de nieuwe E-EDR AF is de eerste elektrische wielrenfiets van de bekende winkelketen. 

Decathlon heeft zijn aanbod aan e-bikes uitgebreid met zijn eerste elektrische racefiets: de E-EDR AF van het submerk Van Rysel. Het is een e-bike met een aluminium frame, die maar 14 kilogram weegt. Dat is erg licht voor een elektrische fiets.

Tot 160 km actieradius

De E-EDR AF heeft een compacte Malhe X35-motor en een 250 Wh-accu, die in het frame is ingebouwd. De e-bike geeft je 100 kilometer lang trapondersteuning op één acculading. Met de optionele batterij-extender, die momenteel nog niet verkrijgbaar is, is dat maximaal 160 kilometer. 

De fiets biedt drie ondersteuningsniveaus en 40 Nm koppel. Op het stuur zit een fietscomputer, die onder meer aangeeft hoe vol de batterij nog is en hoeveel actieradius je nog hebt. De fietscomputer is te koppelen aan de Decathlon Connect-app voor inzicht in je fietstochten. 

Elektronisch schakelen

De e-bike beschikt over twaalf versnellingen, waar je tussen kan schakelen met een snelle elektronische shifter. Verder heeft de elektrische wielrenfiets een carbon voorvork en hydraulische schijfremmen. Hij is er in het rood, in vijf formaten.

Voor een elektrische racefiets is de prijs best redelijk. De Van Rysel E-EDR AF kost in Nederland 2820 euro.

Meer nieuws over e-bikes.